Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączono/odłączono złącze USB

(Temat utworzony: 26-06-2019 11:35 PM)
64842 Wyświetlenia
Hateful
Explorer
Opcje

Tak jak w temacie. Dzisiaj nagle na pasku pokazuje mi się komunikat , że podłączono złącze USB, po chwili, że odłączono złącze USB. Telefon jest nowy, ma 2 tygodnie. Nie wierzę by było to mechaniczne uszkodzenie gniazda.

Jakieś pomysły?

79 Odpowiedzi
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Ustawiasz "Tryb Konserwacji" i wysyłasz na serwis.
YankesEsc
Journeyman
Opcje
Dzięki. Nawet nie wiedziałem że istnieje coś takiego.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Proszę bardzo.
Miłego dnia.
YankesEsc
Journeyman
Opcje
Dziękuję i wzajemnie 👊
0 Like
Kirk_ooo
Pathfinder
Opcje
U mnie to samo, gniazdo w idealnej kondycji raczej. Na ładowarce 25w samsunga ładuje normalnie szybko, na 45w wariuje, czasami jest szybkie 2.0, czasami jest wolne. Nie wiem co robić.
Do 45w podpinałem kable oryginalne samsunga 5a i baseusa 5a, ta sama sytuacja. Wygląda jakby to był problem z software...

EDIT: podłączyłem ładowarkę przy wyłączonym telefonie i pokazało, że wilgoć w porcie, kiedy go włączyłem powiadomienia nie było, ale telefon lądował się wolnym ladowaniem na 45w. O co może chodzić?
0 Like
Kirk_ooo
Pathfinder
Opcje
Mam podobny problem, ale wydaje mi się że port jest w porządku. Na reddicie ktoś pisał, że zgłosił do samsunga i dali mu info że to problem softwareowy i żeby czekac na aktualizację. Także może majowa coś pomoże...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kirk_ooo Również możesz przesłać raport o błędach. Możesz to zrobić przez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

Możliwe jednak, że faktycznie masz uszkodzony port USB. Warto spróbować zrobić kopię i skontaktować się z jakimś serwisem na diagnostykę.

Margaritta97
First Poster
Opcje
Jeśli ktoś tu zagląda i nadal szuka rozwiązania błędu "podłączono/odłączono złącze usb" to chętnie pomogę. A mianowicie trzeba odblokować opcje programisty następnie włączyć debugowanie usb i kilka wersów poniżej zmienić ustawienia usb na tryb ładowania. Później restart telefonu i śmiga wszystko tak jak powinno 🤘🏼
0 Like
lala663
First Poster
Opcje
Mój telefon też tak ma a nawet 1 tygodnia nie ma
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałaś wykonywać wskazówki opisywane w tym wątku? Jeżeli tak to które?

0 Like