Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plama na zdjęciach aparatu

(Temat utworzony: 18-02-2022 12:52 PM)
1732 Wyświetlenia
rosies_
First Poster
Opcje
Witajcie. Zauważyłam dziś na aparacie głównym taką plamę. Co może być przyczyną? 

image

0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rosies_  Witam 

Plama jest ciągle widoczna?

Nie ma zabrudzeń na obiektywie?

rosies_
First Poster
Opcje
Na oddalonym obiektywie tej plamy nie ma.
Obiektyw starannie wyczyściłam i niestety problem nadal występuje.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rosies_  Jeżeli na obiektywach nic nie ma a plamka dalej jest widoczna to znaczy że może być to usterka aparatu.

Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @rosies_, może to być jakiś brud w środku aparatu, i trzeba telefon dać do serwisu.
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Czy telefon upadł, wylądował w piasku lub w wodzie?

0 Like
buła84
Apprentice
Opcje
Coś mi się dzieje z aparatem foto, jakaś plama czarna pojawią się na zdjęciach. Na wideo nie ma takiej plamy ogólnie wszystko w pożądku tylko drażni mie ta plama.czy to wina aparatu? Co robić w takiej sytuacji?
image

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Dobrze, a w jakim trybie występuje takowy problem ( w sensie czy na zoomie, czy na zwykłym, a jak na zoomie, to na jakim?) i czy występuje na wszystkich zdjęciach jakie robisz, czy tylko na ścianie?
0 Like
buła84
Apprentice
Opcje
Na zoomie 1x się pojawia niżej nie widać i teraz zauważyłem że na wideo też jest.na tych zdjęciach co robiłem też jest
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Czyli coś musiało się stać z głównym obiektywie, (tak jak już radzono w tym wątku) zalecam dokładnie przeczyścić aparaty, a jeżeli problem będzie dalej występować, to pozostaje już chyba tylko serwis, a tam powinni coś na to poradzić.
0 Like