Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiepska jakość zdjęć

(Temat utworzony: 06-11-2020 03:29 PM)
2412 Wyświetlenia
marcel240
Navigator
Opcje
Witam.
Czy zaobserwowaliście w swoich S10 problemy z jakością wykonywanych zdjęć? Robiłem kilka zdjęć próbnych w takich samych warunkach oświetleniowych wlaśnie za pomocą S10 i S8 i powiem szczerze, że na S8 wyglądają lepiej. Automatyka S8 dobiera nieco dłuższy czas naświetlania i dzięki temu obniża czułość iso (mniej szumów na zdjęciach). Po to mamy stabilizację optyczną, żeby nie korzystać z wysokiego ISO. Nie wiem czy zależy to od konkretnego modelu, gdyż w poprzedniej S10 (ktora musiała zostać wymieniona) jakość zdjęć była lepsza. Nie wiem czy ma to jakiś związek z aktualizacją czy nie ale jak na taki telefon wygląda to słabo. Teleobiektyw również średnio sobie radzi, zdjęcia czesto wychodzą poruszone lub nie trafia ostrość. Zauważyłem także że w moim egzemplarzu po uruchomieniu aparatu nieco głośniej słychać prace przysłony niż w innych S10 ale nie wiem czy może to mieć wpływ na zdjęcia, raczej nie powinno. 
Jakieś rady? Pozdrawiam
0 Like
69 Odpowiedzi
MaciejRz
Explorer
Opcje
Nie znam s10, ale miałem s8 i uważam że ma lepszy aparat niż obecne moje s20. dział szybciej, normalniej, jakoś zdjęć świetna.
Na s20 nałożyłem folie na aparat to musiałem usunąć, bo flash zwariował i niebieskie zdjęcia wychodziły
Bartnesiak
Student
Opcje
Na moim S10 zdjęcia wychodzą bardzo dobrze, nie miałem nigdy kłopotu z zdjęciami.
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Jak by się okazało że S20 ma gorszą jakość zdjęć od S8 to była by afera na cały świat w branży technologicznej.
Myśle że problem leży po twojej stronie z telefonem
0 Like
Reker
First Poster
Opcje
Moim poprzednim telefonem był s8, aktualnie mam S20 i jakość zdjęć S20 jest nieporównywalnie lepsza, porównaj zdjęcia z innymi S20, może masz jakiś wadliwy aparat
0 Like
marcel240
Navigator
Opcje
Po mojej na pewno nie, gdyż to nie ja ten telefon wyprodukowałem. Teorie można kłaść miedzy książki, interesują mnie wypowiedzi osób które miały okazję porównać zdjęcia ze starszymi modelami w podobnych warunkach oświetleniowych. Jak na moje automatyka nie do końca dobrze radzi sobie z doborem parametrów a czy dochodzą tutaj jeszcze jakieś problemy optyki to już nie wiem.
0 Like
Fixfan
Pathfinder
Opcje
miałem S8 i zdjęcia były beznadziejne teraz mam s20+ i jest oki. jeśli masz problem ze zdjęciami daj telefon do serwisu , często problem leży po stronie nieudolnie zamontowanego aparatu (soczewek) , serwis robi to na miejscu .
0 Like
marcel240
Navigator
Opcje
Tylko jak to ocenić samemu czy soczewki są kiepsko zamontowane? Zdarzały się takie rzeczy w S10?
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Lepiej oddać do profesjonalnego serwisu a nie wyciągać błędne teorie.
Mam S20 Ultra i robi świetne,ostre zdjęcia,video.
0 Like
MaciejRz
Explorer
Opcje
zależy kto co lubi. takie Huawei p30 pro niby ma aparat wow, a wg mnie tak stucznych zdjęć dawno nie widziałem.
Nie mówię, że s20 robi złe, ale pierwsze wrażenia po zmianie na s20 bardzo umiarkowane
0 Like