Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oryginalny kabel nie ładuje

(Temat utworzony: 14-06-2021 10:09 PM)
848 Wyświetlenia
Krimson
Voyager
Opcje
Dzień dobry, 
Chciałem poradzić się. A mianowicie, w telefonie mamy oryginalna ładowarka nie ładuje po kablu który był w pudełku. Tzn po około miesiącu czasu przestał ładować. Na moim kablu, również oryginalnym też od s21 ładuje. Zaznaczam, kabel nie był wyginany, ogólnie stałe dostępne miejsce do ładowania więc zawsze wszystko luźno, bez napięć kabelka. I moje pytanie czy można zareklamować tylko kabel? Bo bez przesady, żeby po takim krótkim czasie takie rzeczy się działy. 

Pozdrawiam 
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krimson  Dzień Dobry

W takim przypadku należy wybrać się z telefonem wraz z ładowarką i kablem do autoryzowanego serwisu i przedstawić problem. Jeżeli to wina kabla zostanie on wymieniony.

Krimson
Voyager
Opcje
Aha. Dziękuję bardzo za radę. Tak zrobie
0 Like
Krimson
Voyager
Opcje
Byłem w salonie, z kabelkiem, pan powiedział że muszę z telefonem przyjść. Nosz ***** czy to poważne? Jak ja telefon sprezentowałem, kabelek wziąłem tylko od mamy, to mimo że mam fakturę etc nic się nie da załatwić? Chyba do UOKiK napisze whatever. Pierwsze spotkanie z serwisem i od razu 0pkt że tak powiem. Kupiłem nowy kabel ale z tym zrobię co się da żeby uznali gwarancję
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krimson  Tak, nawet jeżeli uszkodzony jest kabel to w celach weryfikacji czy wszystko poprawnie działa potrzebny jest też telefon.

Krimson
Voyager
Opcje
Dzięki. Ale to porażka wg mnie. Bo pan sprawdził że nie działa to po co jeszcze aparat. No trudno.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krimson  Możliwe że serwis musi dokładnie potwierdzić numer S/N z fakturą.

skejt
Journeyman
Opcje
Samsung celowo sprzedaj popsute akcesoria
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dlaczego wprowadzasz użytkowników w błąd? Usterki akcesoriów się zdarzają i w takim wypadku konsument zawsze może skorzystać z gwarancji producenta lub z rękojmi sprzedawcy.

0 Like
skejt
Journeyman
Opcje
Nikogo nie wprowadzam w błąd od kad kupiłem smartfona samsunga i dodatki to cały czas są problemy
0 Like