Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywane ładowanie baterii.

(Temat utworzony: 05-07-2022 04:55 AM)
2547 Wyświetlenia
marc_in
Explorer
Opcje

Witam. Problem zauważyłem po ostatniej aktualizacji. Telefon podpinam pod ładowarkę, zaczyna ładować, idę spać a rano okazuje się, że podładował się np. o 10-15% i nic więcej. Dodatkowo zdarzyło się kilka razy, że po obudzeniu się i odblokowaniu telefonu był komunikat :"telefon się uruchamia" czy coś takiego jak zaraz po włączeniu telefonu mimo, że tel był włączony cały czas. Zwróciłem po pierwszych razach szczególną uwagę czy na pewno ładuje jak idę spać i jestem pewny, że tak. Kabel i ładowarka oryginalne. Dodam tylko, że problem nie jest każdego dnia. 

22 Odpowiedzi
Bo___
Pathfinder
Opcje
Mam to samo, razem z innymi problemami.
0 Like
marc_in
Explorer
Opcje
Inne problemy czyli?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy telefon był sprawdzany innej ładowarce, lub innym kablu? I proszę sprawdzić czy w telefonie nie ma ustawionego automatycznego resetowania o ustalonych porach?Screenshot_20220705-055342_Settings_2999_1656993462.jpg
marc_in
Explorer
Opcje
Automatyczne resetowanie jest wyłączone. Tel nie sprawdzałem na innych akcesoriach. Zawsze był ładowany tym samym zestawem (kabel +ładowarka) i tak jak pisałem problem występuje co któreś ładowanie. Np dwa dni teraz było okej, wczoraj kładłem się spać i było 6%, rano wstaję i jest 16% po całej nocy.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Najlepiej zacząć od innej ładowarki, lub innego kabla wtedy można się przekonać czy wina leży po stronie telefonu czy akcesoriów
Members_8i8TLGd
Apprentice
Opcje

Zauważyłem to samo, w pierwszym momencie pomyślałem że uszkodziłem kabel (miał 1.8m), zakupiłem drugi oryginalny o długości 1m i jest to samo. Na superszybkiej ładowarce cała bateria yo albo nieskończoność albo 2h, gdzie wcześniej zajmowało to 45min. Wczoraj na normalnej 15W pokazało że ładowanie od 50% do 100% zajmie prawie 1h.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy masz możliwość sprawdzenia ładowania na innej superszybkiej ładowarce? Czy korzystasz z oryginalnej ładowarki Samsung?

Members_8i8TLGd
Apprentice
Opcje

Sprawdziłem na 3 ładowarkach samsunga jednej xiomi, na każdej występuje ten sam problem.  Od prawie roku czasu gdy posiadam ten telefon ładowany tylko na oryginalnych przewodach i wtyczkach oraz starałem się aby w nocy nie był podłączony 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to trzeba będzie się zgłosić do punktu serwisowego.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...