Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione powiadomienia Messenger

(Temat utworzony: 05-02-2021 07:47 PM)
42689 Wyświetlenia
Marcin1989
Pioneer
Opcje
Witam. Mam telefon s20 fe 5g. Od momentu aktualizacji do androida 11 występuje problem z powiadomieniami z aplikacji messenger. Problem najbardziej dokucza gdy telefon jest w uśpieniu. Gdy ktoś napisze to często trzeba czekać kilka minut aż dojdzie dźwięk że coś jest. Gdy telefon wybudzę powiadomienie wskakuje od razu. Czy ktos coś poradzi ? Już nie wiem jakie opcje mam sprawdzić żeby to działało jak przed aktualizacja. Dodam że nie czyściłem telefonu. Nie chcę się bawić backupy itp. strata czasu. Jakieś pomysły? 
81 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★★
Opcje

Opóźnienie w powiadomieniach występuje tylko w aplikacji Messenger ?

0 Like
Marcin1989
Pioneer
Opcje
myślę że tak. smsy normalnie działają ale zauważyłem tez ze apka Xkom tez ma lagi. tez po paru minutach dopiero coś się pojawia. wcześniej działo wszystko od razu.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane i pamięć aplikacji Messenger. Ścieżka: Ustawienia -> Aplikacje -> Messenger -> Pamięć Domyślna -> Wyczyść pamięć i dane.

Marcin1989
Pioneer
Opcje
zrobione. sprawdzę gdy telefon trochę poleży. Coś musi usypiać telefon gdy ten jest nie używany.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★★
Opcje

Daj później znać, czy wszystko działa. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin1989  Witam

To może być też kwestia tego że aplikacje messenger jest po pewnym czasie usypiana przez system.

Ja tak właśnie mam że powiadomienia albo połączenia z messenger przychodzą z opóźnieniem ale to dlatego że specjalnie dałem ją do uśpionych żeby nie zawsze pracowała w tle.

Marcin1989
Pioneer
Opcje
jednak jeszcze nie pomogło czyszczenie pamięci aplikacji. nadal są opóźnienia. jeszcze jakieś sugestie?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może spróbuj dodać aplikację Messenger do kategorii "Nigdy nie usypiaj aplikacji" - Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > Limity użycia w tle > Nigdy nie usypiaj aplikacji. Ewentualnie poszukaj innych opcji związanych z zarządzaniem energią.

Marcin1989
Pioneer
Opcje
odziwo w opcjach nigdy nie usypiaj nie ma ani messengera ani xkomu? dziwne
0 Like