Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione powiadomienia Messenger

(Temat utworzony: 05-02-2021 07:47 PM)
46325 Wyświetlenia
Marcin1989
Pioneer
Opcje
Witam. Mam telefon s20 fe 5g. Od momentu aktualizacji do androida 11 występuje problem z powiadomieniami z aplikacji messenger. Problem najbardziej dokucza gdy telefon jest w uśpieniu. Gdy ktoś napisze to często trzeba czekać kilka minut aż dojdzie dźwięk że coś jest. Gdy telefon wybudzę powiadomienie wskakuje od razu. Czy ktos coś poradzi ? Już nie wiem jakie opcje mam sprawdzić żeby to działało jak przed aktualizacja. Dodam że nie czyściłem telefonu. Nie chcę się bawić backupy itp. strata czasu. Jakieś pomysły? 
81 Odpowiedzi
pmuzykiewicz111
Pioneer
Opcje
Mam ten sam problem. Oprocz Mesengera problem też występuje w Whatsapp oraz Instagram Direct. Muszę wejść w aplikacje żeby się dowiedzieć że ktoś do mnie napisał. Nie pomaga czyszczenie danych aplikacjj, wylaczanie adaptacyjnej baterii czy też wyłączanie optymalizacji baterii dla apek. Samsung S21 Ultra, Android 11.
0 Like
GigaChadzior
Explorer
Opcje
Witam piszę z prośbą o pomoc otóż mam Samsunga S20 FE na snapdragonie od niecałych trzech tygodni ale mam problem z opóźnionymi powiadomieniami. Głównie przeszkadza mi to w przypadku messengera bo wiadomości przychodzą nawet z 15 minutowym opóźnieniem. Żadnej baterii adaptacyjnej nie mam włączonej, oszczędzania energii też nie. Czyściłem pamięć cache, reinstallowałem ale nic nie pomogło. Działanie w tle mam ustawione na nieograniczone. Dzieje się tak po dłuższym niekorzystaniu z messengera i po własno ręcznym przeczyszczeniu pamięci RAM. Facebooka i messengera dodałem do wykluczonych żeby ich nie czyściło ale czyści aplikacje Facebook Services więc może to dlatego ale tego nie da się wykluczyć.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GigaChadzior  Witam 

trzeba sprawdzić czy aplikacja nie została dodana do uśpionych lub głęboko uśpionych wchodząc w :

Ustawienia > Pielęgn.baterii i urządzenia > bateria >Limity użycia w tle 

GigaChadzior
Explorer
Opcje
Nie, nie została dodanaScreenshot_20220125-192245_Device care_606_1643134965.jpgScreenshot_20220125-192231_Device care_604_1643134951.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GigaChadzior  Proszę wyczyścić dane aplikacji messenger, zaktualizować ją jeżeli jest dostępna aktualizacja oraz ponownie uruchomić telefon.

wooke
Pathfinder
Opcje

[S20 FE 5G] Czy zauważył ktoś z was problem z opóźnionym otrzymywaniem powiadomień np. z aplikacji mail albo messenger? Mam wyłączone oszczędzanie baterii oraz baterię adaptacyjną, a powiadomienia przychodzą po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach albo dopiero po otwarciu aplikacji. Dziwne jest to, że wszystko było w porządku dopóki nie przywróciłem ustawień fabrycznych. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Kiedy przywróciłeś ustawienia fabryczne? Przez pierwszych kilka dni telefon uczy się wzorców użytkowania i optymalizuje baterię. Stąd też może opóźnienia w powiadomieniach. Czy przywracałeś kopię zapasową po zresetowaniu telefonu?

wooke
Pathfinder
Opcje
Miesiąc temu po wymianie baterii. Wykonałem dwa razy przywracanie ustawień. Przez prawie dwa lata tego nie robiłem i wszystko było ok. Przez dwa tygodnie to powinien już dawno się nauczyć.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie napisałeś czy przywracałeś kopię zapasową po zresetowaniu telefonu. Jeżeli tak to warto przywrócić ustawienia fabryczne ale tym razem bez kopii.

wooke
Pathfinder
Opcje
Nie przywracałem kopii.
0 Like