Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy S9+ , bateria

(Temat utworzony: 28-06-2019 12:06 PM)
3024 Wyświetlenia
nowyon
Journeyman
Opcje

Witam, tydzień temu nabyłem samsunga s9+, telefon z oficjalnej dystrybucji. Za dużo sie nie bawiłem i od razu aktualizowałem do pie. Telefon skonfigurowałem pod siebie, bateria działa w trybie Optymalizacja, mam włączoną adaptacyjną baterię, ciemne motywy  - bo mi bardziej pasują i generalnie lecę na pakiecie danych, lokalizacja i mało aplikacji używam, mało działa w tle, ale bateria leci jak oszalała właściwie. Średni SOT to z 3h i trzeba ładować od nowa. Przez noc spadnie 12-14%, co w poprzednim telefonie poleciało z 2%. Czytałem tematy, pootymalizowałem te baterię na ile sie dało, bo nie po to kupiłem teleofn, żeby korzystać teraz w jakiejś mega okrojonej wersji. Czy te modele tak mają? Bo mogę jeszcze oddać, bo kupiłem przez neta i się zastanawiam. Temperatura baterii przy ładowaniu to ok. 38C, przy użytkowaniu też średnio 35-38, a ja były te upały to bateria miała NAWET 45C , wyłączyłem telefon, bo sie bałem, że mi wystrzeli czy coś, ale najlepsze, że te 45C to ot tak, nawet nie używałem specjalnie, jakiś telefon tylko - czy to normalne? Bo nie wiem czy to bateria nie jest wadliwa. Jakie sugestie? 

Zapomniałem dodać, ze podświetlenie to auto, większość czasu poniżej połowy.

0 Like
73 Odpowiedzi
nowyon
Journeyman
Opcje
wykonałem reset, zobaczymy co z tego będzie.... , aha i średnio w programie bateria pokazuje, że pojemność ma 3000mah z 3500, tak powinno być?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, jaką aplikację masz na myśli? Jeżeli jest to aplikacja ze sklepu Google Play to może posiadać błędne dane i stąd taka informacja.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@nowyon wcześniej wspomniałeś, że nienkorzystasz z LTE. I teraz pytanie. Czy tak skonfigurowałeś sobie ustawienia sieci, czy jesteś poza jego zasięgiem i masz ustawiony tryb auto?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje
Jak to sprawdzić pany?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na zużycie baterii ma wiele ustawień jak synchronizacja i nie tylko.

Screenshot_20190628-165334_Settings.jpgScreenshot_20190628-164634_Phone.jpg

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje
Gdzie znaleźć te synchornizację? Piszcie jak możecie gdzie dokładnie tego szukać.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pojemność baterii można sprawdzić bez użycia innych aplikacji. Jest inny telefon niż ty masz A6 2018.

Screenshot_20190628-173210_Settings.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wystarczy wpisać na pasku gdzie pokazuje czerwona strzałka 

Screenshot_20190628-173756_Finder.jpgScreenshot_20190628-173801_Finder.jpg

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje

ok, mam, ale czy to aż ma taki wpływ? poza tym, to są dobre funkcje, wolę dostać powiadomienie, że maila dostałem niż ręcznie odświeżać w aplikacji gmaila. w końcu to jest smartphone, w tym wszystkim nie chodzi oto, żeby robić z tego nokie 3310, żeby miec większy czas pracy na baterii, prawda? to producent powinien zapewnić dostatnie osiągi, optymalizując system tudzień dać wiekszą pojemnoość baterii. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, ustawienia sieci znajdziesz w: Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Tryb pracy sieci. Przydatne wskazówki dotyczące baterii znajdziesz w tym wątku.