Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można się do mnie dodzwonić

(Temat utworzony: 26-04-2019 07:30 AM)
128529 Wyświetlenia
Anna105
Student
Opcje

Nikt nie może się do mnie dodzwonić. Ja dzwonić mogę bez problemu. Albo rozmówca otrzymuje informację ,że abonent jest zajęty albo że jest poza zasięgiem. Zmieniałam już wszystkie możliwe ustawienia sieci, nie mam włączonego trybu samolotowego, mam dobry zasięg , wyciagalam karty sim, itd.... dalej nic.  Nie ma to nic wspólnego z operatorem - mam karty od dwóch różnych operatorów (Jedna: plus, druga- play).  Proszę o radę

0 Like
Przejdź do rozwiązania
26 Odpowiedzi
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Jak masz połączenia realizowane? Masz VoWiFi? Jaka sieć?
0 Like
Members_4p3ZEaE
First Poster
Opcje

VoWiFi wylaczone, siec Telenor - Norweska, ale wydaje mi sie, ze to nie problem sieci, tylko telefonu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek zresetuj ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych) oraz wykonaj wipe cache partition (instrukcja poniżej). Sprawdź również działanie telefonu z inną kartą SIM.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Miałem kiedyś podobny problem jeszcze za czasów gdy galaxy s4 był najnowszym modelem. Winowajcą wtedy była uszkodzona karta sim. Wyrobienie duplikatu pomogło
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_4p3ZEaE Myślę, że czyszczenie danych aplikacji nic tu nie pomoże, bo problem zdaje się leżeć po stronie połączenia z siecią. Oczywiście nie zaszkodzi to zrobić, ale jednocześnie nie sądzę, aby właśnie to było źródłem problemu:

Ustawienia > Aplikacje > Telefon/Wiadomości > Pamięć > Wyczyść Dane.

Sprawdź kartę w drugim slocie i jeżeli tym nie rozwiążesz problemu, to rozważ jakiś twardy reset, albo prześlij raport o błędach przez Samsung Members -> Wsparcie -> Raporty o błędach. Pamiętaj tylko, żeby wysłać go dokładnie wtedy, kiedy zauważysz problem.

0 Like
threeuk
First Poster
Opcje
Witam. Mam problem z telefonem mam załadowany mogę pisać sms ale nie mogę dzwonić nawet nie słyszę sygnału jak ktoś dzwoni.Co robić?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@threeuk, próbowałeś uruchomić ponownie smartfon?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like