26-04-2019 07:30 AM
Nikt nie może się do mnie dodzwonić. Ja dzwonić mogę bez problemu. Albo rozmówca otrzymuje informację ,że abonent jest zajęty albo że jest poza zasięgiem. Zmieniałam już wszystkie możliwe ustawienia sieci, nie mam włączonego trybu samolotowego, mam dobry zasięg , wyciagalam karty sim, itd.... dalej nic. Nie ma to nic wspólnego z operatorem - mam karty od dwóch różnych operatorów (Jedna: plus, druga- play). Proszę o radę
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-01-2024 10:35 AM
10-01-2024 10:43 AM
VoWiFi wylaczone, siec Telenor - Norweska, ale wydaje mi sie, ze to nie problem sieci, tylko telefonu.
10-01-2024 12:44 PM
Na początek zresetuj ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych) oraz wykonaj wipe cache partition (instrukcja poniżej). Sprawdź również działanie telefonu z inną kartą SIM.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
10-01-2024 08:02 PM
11-01-2024 09:20 AM
@Members_4p3ZEaE Myślę, że czyszczenie danych aplikacji nic tu nie pomoże, bo problem zdaje się leżeć po stronie połączenia z siecią. Oczywiście nie zaszkodzi to zrobić, ale jednocześnie nie sądzę, aby właśnie to było źródłem problemu:
Ustawienia > Aplikacje > Telefon/Wiadomości > Pamięć > Wyczyść Dane.
Sprawdź kartę w drugim slocie i jeżeli tym nie rozwiążesz problemu, to rozważ jakiś twardy reset, albo prześlij raport o błędach przez Samsung Members -> Wsparcie -> Raporty o błędach. Pamiętaj tylko, żeby wysłać go dokładnie wtedy, kiedy zauważysz problem.
30-10-2024 09:53 PM
31-10-2024 09:33 AM
@threeuk, próbowałeś uruchomić ponownie smartfon?