Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można się do mnie dodzwonić

(Temat utworzony: 26-04-2019 07:30 AM)
128483 Wyświetlenia
Anna105
Student
Opcje

Nikt nie może się do mnie dodzwonić. Ja dzwonić mogę bez problemu. Albo rozmówca otrzymuje informację ,że abonent jest zajęty albo że jest poza zasięgiem. Zmieniałam już wszystkie możliwe ustawienia sieci, nie mam włączonego trybu samolotowego, mam dobry zasięg , wyciagalam karty sim, itd.... dalej nic.  Nie ma to nic wspólnego z operatorem - mam karty od dwóch różnych operatorów (Jedna: plus, druga- play).  Proszę o radę

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mkaminski
First Poster
Opcje

------rozwiązane-----

Drodzy miłośnicy Samsunga cześć wam.

Miałem ten sam problem co autor 

W swoim s9+ po wszelkich próbach naprawy ustawień według instrukcji, nic nie pomagało.

moja rada 

wchodzić do menu wybierania nr>>> 

naciskamy trzy kropki (menu ustawień)>>>

jesteśmy w " ustawieniach podłączenia ">>>

wybieramy usługi dodatkowe>>>

przekazywanie połączeń>>>

i w tym menu po wyłaczeniu / wykasowaniu nr poczty głosowej  wszystko wróciło do normalnego działania

btw i tak chyba nikt poczty nieodsłuchuje 😛

pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś uratowałem tel przed hard resetem. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

26 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anna105  Jak masz w ustawieniach połączeń "ID rozm i ochrona przed spanem" na wyłączone ?

Może spróbuj wykonać wipe cache partition jak to zrobić masz opisane tu Hard Reset

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anna105, Wejdź w Telefon --> 3 kropki --> Ustawieina --> Blokuj numery

Sprwadź czy nie masz tam na liście zablokowanych numerów i czy opcja "Blokuj nieznanych dzowinących" jest wyłączona.

Anna105
Student
Opcje

Dziękuję za poradę ... niestety mam wszystko OK w tych ustawieniach. Teraz jestem na etapie robienia backupu i spróbuje przywrócić telefon do ustawień fabrycznych:(

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anna105  Tylko po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych nie przywracaj z wykonanej kopii. 

0 Like
Anna105
Student
Opcje

ID rozmówcy i ochronę przed spamem miałam włączone, jak wyłączyłam to niestety nic nie pomogło. Teraz spróbuję przywrócić do ustawień fabrycznych .

0 Like
Anna105
Student
Opcje

Aaaa .... dzięki:)

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anna105, sprawdź czy telefon działa poprawnie w Trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to wina leży najprawdopodobniej po stronie błędu w oprogramowaniu. W takim wypadku przywracanie ustawień fabrycznych powinno pomóc.

0 Like
Rozwiązanie
mkaminski
First Poster
Opcje

------rozwiązane-----

Drodzy miłośnicy Samsunga cześć wam.

Miałem ten sam problem co autor 

W swoim s9+ po wszelkich próbach naprawy ustawień według instrukcji, nic nie pomagało.

moja rada 

wchodzić do menu wybierania nr>>> 

naciskamy trzy kropki (menu ustawień)>>>

jesteśmy w " ustawieniach podłączenia ">>>

wybieramy usługi dodatkowe>>>

przekazywanie połączeń>>>

i w tym menu po wyłaczeniu / wykasowaniu nr poczty głosowej  wszystko wróciło do normalnego działania

btw i tak chyba nikt poczty nieodsłuchuje 😛

pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś uratowałem tel przed hard resetem. 

Kemmdo
First Poster
Opcje

Witam, posiadam samsunga a21s i mam problem.

Nie można się do mnie dodzwonić. Nie mam numerów żadnych zablokowanych ani nic, prosiłbym o pomoc

0 Like