Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie można się do mnie dodzwonić

(Temat utworzony: 10-01-2024 09:49 AM)
2782 Wyświetlenia
Anna105
Student
Opcje

Nikt nie może się do mnie dodzwonić. Ja dzwonić mogę bez problemu. Albo rozmówca otrzymuje informację ,że abonent jest zajęty albo że jest poza zasięgiem. Zmieniałam już wszystkie możliwe ustawienia sieci, nie mam włączonego trybu samolotowego, mam dobry zasięg , wyciagalam karty sim, itd.... dalej nic.  Nie ma to nic wspólnego z operatorem - mam karty od dwóch różnych operatorów (Jedna: plus, druga- play).  Proszę o radę

0 Like
dawidszuminski
Navigator
Opcje
Na 100% wina sieci. Uzbroj sie w cierpliwość, jutro będzie działało :smiling-face:
0 Like
Kemmdo
First Poster
Opcje

Sęk w tym, że mam ten problem od nieco ponad tygodnia

0 Like
dawidszuminski
Navigator
Opcje
Moze karta sim jest do wymiany. Przekładałes kartę do innego tel? Wtedy bedziesz wiedzial czy winę ma sam tel czy sim.
0 Like
LunaLena
First Poster
Opcje
A ja mam dziwny przypadek i zapytam czy macie pomysl na sytuacje w której w ww ustawieniach połączeń >> usługi dodatkowe ( i tutaj wyskakuje mi poniższa informacja że nie czyta Karty SIM ) screena robiłam teraz i na karcie sim mam internet który dziala bo wlasnie pisze komentarz. Zwariować z tym idzie, proszę o jakas rade :))

Screenshot_20210406-190504_Call settings.jpg

0 Like
LunaLena
First Poster
Opcje
Dodam ze mialam nakładkę Lineage Os i od momentu zmiany karty sim (do internetu) zaczęło mi gubic obie karty lecz internet i smsy są ok... Wgrane było nowe oprogramowanie ustawienia były startowe i nadal to samo !
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LunaLena  Co to za nakładka?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @LunaLena 

Spróbuj ponownie włożyć kartę SIM.

0 Like
LunaLena
First Poster
Opcje
Zebym się na tym znala, spotkałam jedna osobe ktora mi cokolwiek o niej powiedziała poza faktem ze jest antygoogle nie było sklepu play yt i części usług Google. ( zmodyfikowana dużo lżejsza wersja androida) nawet w serwisie sie z tym nie spotkali :face-with-tears-of-joy: Generalnie zostawiłam i wgrali mi nowe to standardowe imei wersja wszystko się zgadza podobno. Ale problem jak byl tak jest więc to mnie dość dziwi. No i sam fakt tego ze widzi internet z karty sim a mam pocztę i nawet nr nie sprawdze kodem bo juz wyskakuje ze błędny kod mmi tak jakby jej nie widzialo tylko do polaczen 🤦‍♀️🤷‍♀️
0 Like
LunaLena
First Poster
Opcje
Hej dziekuje za odpowiedz. Probowalam użeram się z dziadem 2 tygodnie :face-with-tears-of-joy: swoj nr mam na 3310 a tu zostawiłam tylko ta karte z internetem. Zamieniałam sloty wyjmowałam na przemian i nic... zawsze " po sygnale " sms doszedl internet dziala ale połączenia juz stanowią problem
0 Like
Members_4p3ZEaE
First Poster
Opcje

Co jakis czas sie zdarza, ze nie moze sie do mnie nikt dodzwonic, nie dostaje rowniez smsow.

Problem rozwiazuje, przez wykonanie jakiegokolwiek polaczenia i po tym polaczenia i smsy powracaja. Po takim 'odblokowaniu' dostaje zazwyczaj kilka smsow na raz (tych niedostarczony podczas zawieszonego telefonu).

Wiem o tym, bo rodzina dzwoni do mnie przez komunikator i mnie informuje o tym problemie.

Karta SIM ma moze z rok, wiec zakladam, ze jest nowego typu.

Soft aktualny.

Ktos wie jak to rowiazac?

0 Like