Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

naprawa gwarancyjna

(Temat utworzony: 17-02-2021 07:13 PM)
686 Wyświetlenia
misterkotwica
Explorer
Opcje
Witam. 25 stycznia kupiłem w Orange bez abonamentu, normalnie Samsunga s20 fe do tej pory było wszystko ok a dzisiaj gdy zadzwoniłem do kogoś dowiedziałem się że słabo mnie słychać i ucina słowa w połowie. Wyłączyłem włączyłem telefon, usunąłem dane aplikacji telefon i nic to nie daje. Robiłem testy na aplikacji jakiejś i pod tym numer *#0283# no i rzeczywiście na tym mikrofonie na dole strasznie słabo słychać i często się tak jakby wyłącza. Na tym górnym jest wszystko ok. Pewnie nie obejdzie się bez reklamacji, tylko moje pytanie to czy kontaktować się z Orange czy bezpośrednio do jakiegoś serwisu? Chodzi mi o to żeby było jak najszybciej i jak najlepiej. Żeby nikt nie wymyślal że to moja wina i gwarancja tego nie obejmie i żeby nie trzymali telefonu miesiąc. Nie po to wydaje prawie 3 tysiące żeby pocieszyć się dosłownie 2 tygodnie nowym sprzętem. Czy może coś jeszcze spróbować zrobić? Ale to tak jakby ewidentnie wina mikrofonu. 
0 Like
11 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Najszybciej będzie kontakt z infolinią Samsunga i wysłanie go przez ich kuriera, ale zanim wyślesz sprawdź czy nie zatkał się czymś mikrofon?
0 Like
Kwisa
Pioneer
Opcje
zainstalowałeś antywirus jakiś? Bo ja właśnie to zrobiłem, potem tak się działo z głośnikiem, odinstalowałem i jest ok.
0 Like
radek44463
Explorer
Opcje
na twoim miejscu poszedl bym do salonu orange wtedy powiesz co i jak. Oni wtedy wysla do serwisu i będziesz musiał poczekać nie cale 2 tygodnie
0 Like
SylwiaGK
First Poster
Opcje
Ja kupiłam telefon Samsung a71 przedłużając umowę z konsultantem telefonicznym orange, po tygodniu przestał reagować na dotyk lub sam wchodził w różne aplikacje, dwa razy zanosiłam do salonu orange, po równym tygodniu był do odbioru, także 7 dni nie jest chyba długim czasem oczekiwania na naprawę
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
nie instalowałem nic
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
dziękuję za informację
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
chyba tak zrobię. dzięki
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać zabieg Wipe Cache Partition oraz przywrócić telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej. Pierwszy zabieg nie usuwa żądanych danych z telefonu, drugi już niestety tak. W przypadku wykonywania ostatniego zabiegu polecam zgrać sobie wszystkie dane z telefonu za pomocą np. aplikacji komputerowej Smart Switch. 

Poradniki: 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5... 

Jeżeli będzie konieczna naprawa, to lepiej udać się bezpośrednio do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung. Wówczas naprawa będzie wykonana szybciej , niż miałoby to miejsce w przypadku oddania urządzenia operatorowi. W przypadku naprawy gwarancyjnej pamiętaj, aby mieć przy sobie dokument potwierdzający kupno telefonu.  W poniższym linku znajdziesz wszystkie centra serwisowe firmy Samsung. 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

MICHALINOWSKI76
First Poster
Opcje
Hey. Bodaj w Samsung Members poszukaj numeru do infolinii service samsung 24H we Warszawie, ja miałem najbliżej. przedstaw usterkę i tam również miła pani poprzez infolinie ciebie zarejestruje i nada ci numer osobowy klienta serwisu oraz firmy Samsung . Poda Ci najbliższy punk Servisowy Samsunga gdzie udaj się ze swoją perełka, sam mam taką . W tydzień masz telefon OK. DLACZEGO........ W ORANGE dałem syna A9,ustera poważna -płyta główna. Trafił do firmy REGENERIS w Wawie. I najlepsze- po 3 tygodniach odebrałem telefonik ,naprawa gwarancyjna po wymianie praktycznie wszystkiego co możliwe. Syn ucieszony, nowy telefon po roku praktycznie,foliki . Po włożeniu sim ,uruchomieniu ,telefon jak nie miał zasięgu tak po serwisie i wymianie wszystkiego w środku jak i tego co na zewnątrz telefon dalej był bez zasięgu i nigdzie fo nikogo nie mogłeś zadzwonić. Dwie tam są sim ,ani z jednej ani z drugiej ,z rządnej sieci. Orange najczęściej oddaje do tego service a tam są sami naciągacze i oszuści. Sam tego też doświadczyłem na EDGE 7. ZRÓB TO SAM. Serwis autoryzowany , szybka naprawa, oraz oryginalne części w 100%.......POZDRAWIAM I POWODZENIS👍👍👍👊👊😄
0 Like