08-09-2020 09:30 AM
Cześć!
mam pewien problem z ramką do której przytwierdzony jest tylny aparat w moim S10. Kilka dni temu zauważyłem na ramce dwa mikroskopijne punkciki które dobrze widać pod światło. Na początku myślałem, że to drobinki kurzu, ale po wyczyszczeniu obiektywu ściereczką z mikrofibry te punkciki nie zniknęły. Czy ramka aparatu może być podatna na takie zarysowania? Dodam, że telefon noszę cały czas w etui "Spigen Rugged Armor".
https://pancernik.eu/galaxy-s10/etui/spigen-rugged-armor-czarne
W kieszeni noszę sam telefon bez kluczy i innych przedmiotów które mogą rysować powierzchnie.
Nie udało mi się zrobić zdjęcia aparatu tak by były widoczne te defekty, dlatego zamieszczam tutaj fotkę pobraną z sieci i wyedytowaną w paincie tak by przedstawić opisany problem.
Serdecznie dziękuję za pomoc!
08-09-2020 09:55 AM
08-09-2020 09:58 AM
@Jack_Murphy Najlepiej jak udasz się z telefonem do serwisu.
Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
08-09-2020 02:53 PM
Dziękuję za odpowiedź @Members_4rhfCCE @vdsl2
Niestety te maleńkie rysy/punkciki nie podlegają wymianie gwarancyjnej i konieczna byłaby wymiana tylnej obudowy (koszt ok 230zł).
09-09-2020 10:45 AM
Korzystałem z modelu S10+ przez kilka miesięcy i nie zauważyłem takiego problemu. Tak czy inaczej wszelkiego rodzaju rysy, otarcia, obicia itp. są kwalifikowane przez serwis jako uszkodzenia mechaniczne i w związku tym ewentualna naprawa jest realizowana odpłatnie. Tak też było dokładnie w Twoim przypadku.
19-02-2023 04:47 PM
17-04-2023 09:31 AM