Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mikroskopijne punkty na ramce tylnego aparatu

(Temat utworzony: 08-09-2020 09:30 AM)
516 Wyświetlenia
Jack_Murphy
Navigator
Opcje

Cześć!

mam pewien problem z ramką do której przytwierdzony jest tylny aparat w moim S10. Kilka dni temu zauważyłem na ramce dwa mikroskopijne punkciki które dobrze widać pod światło. Na początku myślałem, że to drobinki kurzu, ale po wyczyszczeniu obiektywu ściereczką z mikrofibry te punkciki nie zniknęły. Czy ramka aparatu może być podatna na takie zarysowania? Dodam, że telefon noszę cały czas w etui "Spigen Rugged Armor".

https://pancernik.eu/galaxy-s10/etui/spigen-rugged-armor-czarne

W kieszeni noszę sam telefon bez kluczy i innych przedmiotów które mogą rysować powierzchnie.

Nie udało mi się zrobić zdjęcia aparatu tak by były widoczne te defekty, dlatego zamieszczam tutaj fotkę pobraną z sieci i wyedytowaną w paincie tak by przedstawić opisany problem.

Serdecznie dziękuję za pomoc!

przyklad.png

6 Odpowiedzi
Members_4rhfCCE
First Poster
Opcje
raczej może się zarysować w moim poprzednim telefonie tez tak miałem a nosiłem obudowe
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jack_Murphy  Najlepiej jak udasz się z telefonem do serwisu.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Jack_Murphy
Navigator
Opcje

Dziękuję za odpowiedź @Members_4rhfCCE  @vdsl2 

Niestety te maleńkie rysy/punkciki nie podlegają wymianie gwarancyjnej i konieczna byłaby wymiana tylnej obudowy (koszt ok 230zł).

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystałem z modelu S10+ przez kilka miesięcy i nie zauważyłem takiego problemu. Tak czy inaczej wszelkiego rodzaju rysy, otarcia, obicia itp. są kwalifikowane przez serwis jako uszkodzenia mechaniczne i w związku tym ewentualna naprawa jest realizowana odpłatnie. Tak też było dokładnie w Twoim przypadku.

aq11
Apprentice
Opcje
Też miałem etui 3mk przezroczyste ściągam a biorę płatek kosmetyczny wycieram je ( tribatek na bazie alkoholu ) patrzę mikro ryska . Srebry kolor ramki strasznie się rysze . Bo na wyświetlaczu mam założony szklo uv od t max mogę polecić zadzwonię do samsunga o wymianę ramki w moim modelu zobaczę co powiedzą
0 Like
aq11
Apprentice
Opcje
Też noszę w etui 3 mk i to ***** s 10 się tak rysuje na pleckach i ramkach . Bo szklo uv mam założone na ekran
0 Like