20-03-2019 11:14 PM
Witam. Moze ktos bedzie mi w stanie pomoc..
Mam problem z wazna dla mnie funkcja wyswietlanie info o rozmowcy, czyli jak ktos do mnie dzwoni na ekranie pokazywana jest informacja o np ostatnim polaczeniu lub sms. Zawsze to mialem w s5,6,8 teraz na s10 praktycznie nigdy sie to nie pojawia, choociaz raz mi wyskoczylo. Dziwne. Jest mi to bardzo pomocne poniewaz jest to firmowy tel i dzwoni na niego duzo nieznanych nr a dzieki takiemu krotkiemu info latwiej mi bylo skojrzazyc kto dzwoni.
Oczywiscie funkcja w opcjach caly czas wlaczona.
Dziekuje za pomoc i podpowiedz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-03-2019 11:31 PM — edytowano 25-03-2019 11:32 PM
Hm... Zweryfikowałem jeszcze raz i masz rację, mimo telefonu odblokowanego przez Smart Lock informacje o rozmówcy się nie pojawiają. Funkcja działa, gdy telefon ma ustawioną blokadę ekranu jako "Brak" albo "Przeciągnij".
Obawiam się, że nie ma opcji w systemie, która zmiania opisane zachowanie.
20-03-2019 11:32 PM — edytowano 20-03-2019 11:53 PM
@Lakikwap, Wejdź w Telefon --> 3 kropki --> Ustawienia --> ID rozsm. i ochrona przed spamem --> 3 kropki --> Zatrz używ. tej usługi --> Zatrz. użyuwanie usł. i włącz ją ponownie na przełączniku.
Edit:
Teraz zauważyłem, że chodzi o zupełnie inną funkcję.
W tym przypadku wejdź w Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Pokaż aplikacje systemowe --> Telefon --> Domślna pamieć --> Wyczyść dane
Powtórz, to dla wszystkich aplikacji "Telefon". Jest ich kilka.
Jeżeli funkcja dalej nie będzie działała, to może być to problem w oprogramowaniu. Wtedy warto, to zgłosić jako raport o błędzie przez aplikację Samsung Members.
21-03-2019 08:07 AM
Hej, dzieki za odpowiedz, zaraz to zrobie. A wpadlem na jeszcze jedna rzecz, ta funkcja dziala jak ktos do mnie dzwoni i mam wlaczony wyswietlacz / jestem na pulipicie jak juz cos robie na tel to niewiem bo wtedy wyskakuje tylko to male okienko. No ale tak czy inaczej zazywczaj tel jest wygaszony jak ktos dzwoni 😕
Mozecie sprawdzic jak macie u siebie? Dzieki!
21-03-2019 08:39 AM
Jest tak samo. Jest błąd gdy wyświetlacz jest włączony a ktoś dzwoni
21-03-2019 03:44 PM
@Robertxxxxx @Lakikwap To raczej nie jest błąd. Okno połączenia wyświetla się w tej części, w której wyświetla się duże okno z nazwą aplikacji. W dolnej części mamy pole do wykonywania działań. Jeżeli coś robimy na telefonie, używamy jakąś aplikację, system daje nam możliwość zakończenia działania i dlatego okno połączenia nie zasłania nam "pola roboczego".
Taki z założenia jest interfejs One UI.
21-03-2019 03:50 PM — edytowano 21-03-2019 03:52 PM
Ale chodzi o info kiedy dopiero polaczenie przychodzi , wtedy kiedy jeszcze niema w tym miejscu tych funkcyjnych "guzikow"
21-03-2019 04:41 PM — edytowano 21-03-2019 04:42 PM
@Lakikwap mam rozumieć, że chodzi o okno z napisem zielonym - odbierz i czerwonym - odrzuć, bez przycisków ze słuchawkami?
21-03-2019 04:43 PM — edytowano 21-03-2019 04:44 PM
No to to co sa dwa do przeciagniecia zielona i czerwona sluchawka. Wrzucil bym screena ale niewiem jak tu wrzucic foto
21-03-2019 04:45 PM
@Lakikwap Nad oknem pola wpisywania posta masz ikonę aparatu. Skorzystaj z niej.
25-03-2019 11:10 PM
Hej @Lakikwap,
Czy udało się rozwiązać zagadkę?
Rozumiem, że pytasz o informację tak jak na poniższym screen. Podpowiem, że ostatnia integracja z danym kontaktem pojawia się jedynie w przypadku, jeśli telefon jest odblokowany, również za pomocą Smart Lock.
Gdy urządzenie będzie zablokowane - informacja się nie pojawi.
Jeśli udało się rozwiązać Twoje zapytanie kliknij "Zaakceptowano jako rozwiązanie" pod wybranym postem! Dzięki