Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyswietlanie informacji o rozmowcy

(Temat utworzony: 20-03-2019 11:14 PM)
13246 Wyświetlenia
Lakikwap
Explorer
Opcje

Witam. Moze ktos bedzie mi w stanie pomoc..

Mam problem z wazna dla mnie funkcja wyswietlanie info o rozmowcy, czyli jak ktos do mnie dzwoni na ekranie pokazywana jest informacja o np ostatnim polaczeniu lub sms. Zawsze to mialem w s5,6,8 teraz na s10 praktycznie nigdy sie to nie pojawia, choociaz raz mi wyskoczylo. Dziwne. Jest mi to bardzo pomocne poniewaz jest to firmowy tel i dzwoni na niego duzo nieznanych nr a dzieki takiemu krotkiemu info latwiej mi bylo skojrzazyc kto dzwoni. 

Oczywiscie funkcja w opcjach caly czas wlaczona.

Dziekuje za pomoc i podpowiedz

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

@Lakikwap,

Hm... Zweryfikowałem jeszcze raz i masz rację, mimo telefonu odblokowanego przez Smart Lock informacje o rozmówcy się nie pojawiają. Funkcja działa, gdy telefon ma ustawioną blokadę ekranu jako "Brak" albo "Przeciągnij".

Obawiam się, że nie ma opcji w systemie, która zmiania opisane zachowanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LakikwapWejdź w Telefon --> 3 kropki --> Ustawienia --> ID rozsm. i ochrona przed spamem --> 3 kropki --> Zatrz używ. tej usługi --> Zatrz. użyuwanie usł. i włącz ją ponownie na przełączniku.

Edit:
Teraz zauważyłem, że chodzi o zupełnie inną funkcję.

W tym przypadku wejdź w Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Pokaż aplikacje systemowe --> Telefon --> Domślna pamieć --> Wyczyść dane

Powtórz, to dla wszystkich aplikacji "Telefon". Jest ich kilka.

Jeżeli funkcja dalej nie będzie działała, to może być to problem w oprogramowaniu. Wtedy warto, to zgłosić jako raport o błędzie przez aplikację Samsung Members.

0 Like
Lakikwap
Explorer
Opcje

Hej, dzieki za odpowiedz, zaraz to zrobie. A wpadlem na jeszcze jedna rzecz, ta funkcja dziala jak ktos do mnie dzwoni i mam wlaczony wyswietlacz / jestem na pulipicie :face-with-tears-of-joy: jak juz cos robie na tel to niewiem bo wtedy wyskakuje tylko to male okienko. No ale tak czy inaczej zazywczaj tel jest wygaszony jak ktos dzwoni 😕

Mozecie sprawdzic jak macie u siebie? Dzieki!

Robertxxxxx
Voyager
Opcje

Jest tak samo. Jest błąd gdy wyświetlacz jest włączony a ktoś dzwoni  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Robertxxxxx @Lakikwap  To raczej nie jest błąd. Okno połączenia wyświetla się w tej części, w której wyświetla się duże okno z nazwą aplikacji. W dolnej części mamy pole do wykonywania działań. Jeżeli coś robimy na telefonie, używamy jakąś aplikację, system daje nam możliwość zakończenia działania i dlatego okno połączenia nie zasłania nam "pola roboczego".

Taki z założenia jest interfejs One UI.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Lakikwap
Explorer
Opcje

Ale chodzi o info kiedy dopiero polaczenie przychodzi , wtedy kiedy jeszcze niema w tym miejscu tych funkcyjnych "guzikow"

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Lakikwap mam rozumieć, że chodzi o okno z napisem zielonym - odbierz i czerwonym - odrzuć, bez przycisków ze słuchawkami?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Lakikwap
Explorer
Opcje

No to to co sa dwa do przeciagniecia :smiling-face: zielona i czerwona sluchawka. Wrzucil bym screena ale niewiem jak tu wrzucic foto :winking-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Lakikwap Nad oknem pola wpisywania posta masz ikonę aparatu. Skorzystaj z niej.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @Lakikwap,

Czy udało się rozwiązać zagadkę? 

Rozumiem, że pytasz o informację tak jak na poniższym screen. Podpowiem, że ostatnia integracja z danym kontaktem pojawia się jedynie w przypadku, jeśli telefon jest odblokowany, również za pomocą Smart Lock.

Gdy urządzenie będzie zablokowane - informacja się nie pojawi.

20181128_225341.jpg

Jeśli udało się rozwiązać Twoje zapytanie kliknij "Zaakceptowano jako rozwiązanie" pod wybranym postem! Dzięki :smiling-face:

ezgif-1-7856dd9228e5.gif

0 Like