Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dex - nie da sie połączyć

(Temat utworzony: 27-09-2019 10:11 AM)
7306 Wyświetlenia
Paszczak
Student
Opcje

a ja mam taki problem z Dex - nie da sie połączyć - trzy rózne kable zmiana sterowników i nadal nic

w trybie USB widzę oczywiście pliki na telefonie - co jest nie tak? 

samsung S10 z najnowsza aktualizacją

*edit. przeniosłam do nowego tematu :smiling-face: EwaK

0 Like
29 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paszczak, czy aplikacja Samsung DeX na komputerze wyświetla jakiś komunikat o błędzie? Próbowałeś podłączać telefon do innego komputera? Spróbuj wyłączyć oraz ponownie włączyć telefon i ponów próbę.

0 Like
Paszczak
Student
Opcje

nie mam innego komputera

restart nie pomaga

brak informacji o bledzie - jest tylko ekran - aby uruchomic samsung dex podlacz telefon do komputera przy uzyciu kabla USB

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paszczak, czy sprawdzałeś na innych portach USB? Niestety nie wiem co może być przyczyną braku działania tej funkcji. Zasugerowałem sprawdzanie na innym komputerze ponieważ wtedy dowiedzielibyśmy się czy to nie przypadkiem jakiś problem z komputerem.

0 Like
Paszczak
Student
Opcje

raz sie dex uruchomił na komputerze - zamknkalem go i drugi raz juz nie chce - ten sam komunikat - gdzie szukac przyczyny?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paszczak, ciężko na odległość stwierdzić co może być przyczyną. Najlepiej byłoby sprawdzić na innym komputerze. Podejrzewam, że komputer również restartowałeś i nic to nie dało. Na ten moment nie mam innych pomysłów. Może ktoś inny będzie w stanie podpowiedzieć coś więcej.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Paszczak  Napisz, jak masz system Windows ? 

0 Like
Paszczak
Student
Opcje

W10 64bit. Ciekawym tematem jest że raz się uruchomił. Miałem wtedy w powiadomienia asystent telefonu

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Paszczak  Masz taką wersję Windows 10 1903 (OS Build 18362.387) ? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paszczak, znalazłem jeszcze wskazówki w przypadku kiedy tryb DeX nie uruchamia się na komputerze. Wszystkie wskazówki są dostępne na tej stronie.

Odłącz i podłącz ponownie kabel USB, gdy aplikacja Samsung DeX na PC jest uruchomiona na komputerze.

Gdy komputer rozpozna Twoje urządzenie przenośne, w panelu powiadomień urządzenia przenośnego pojawi się komunikat „Połączono z Samsung DeX.”, a następnie ekran startowy Samsung DeX pojawi się na ekranie komputera.
Jeśli nie widzisz ekranu startowego Samsung DeX nawet po ponownym podłączeniu kabla USB, spróbuj następujących kroków:

- Zainstaluj ponownie na komputerze sterownik USB.
▷ Katalog instalacyjny sterownika USB na komputerze z systemem Windows: C:\ > Program Files (w zależności od systemu, mogą pojawić się dodatkowe informacje, takie jak „(x86)”) > Samsung > Samsung DeX > USB Driver > SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe
※ Na komputerze Mac nie ma osobnego sterownika USB.

- Sterownik może nie uruchomić się zaraz po instalacji. W takim przypadku uruchom ponownie komputer.
- Jeżeli kabel USB jest uszkodzony, mogą wystąpić problemy z połączeniem. Wypróbuj inny kabel USB.

※ Komputery firmowe oraz ogólnodostępne zazwyczaj mają zainstalowane oprogramowanie zabezpieczające, więc możesz nie być w stanie połączyć się z nimi przez USB. Jeżeli nie udało Ci się połączyć z komputerem przez USB, skontaktuj się z administratorem danego komputera.

0 Like