Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić lub wyłączyć automatyczne łączenie bluetooth z kilkoma urządzeniami

(Temat utworzony: 02-04-2024 03:32 PM)
418 Wyświetlenia
balcer7
Explorer
Opcje
Mam problem z bluetooth. W mieszkaniu mam trzu urządzenia z bluetooth-wieża stereo, zegarek i słuchawki. W przypadku gdy chce posłuchać muzyki na słuchawkach, telefon łączy się z wszystkimi urządzeniami. Gdy wyłączam je, telefon po chwili łączy się z powrotem a dźwięk przechodzi na wieżę stereo.  Muszę anulować powiązanie z bluetooth z dwoma nie używanymi w danej chwili urządzeniami. Czy jest w ustawieniach taka funkcja która uniemożliwia automatyczne łączenie bluetooth z kilkoma urządzeniami, albo gdy dokonuje wyboru urządzenia telefon nie przełączał się na inne. 
0 Like
13 Odpowiedzi
Members_z1mWrW1
First Poster
Opcje

Mam podobny problem jak pożyczam auto od dziewczyny. Tam jest takie upierdliwe radio na której z uporem jest wysyłany dźwięk. W przeciąg 10 minut potrafi sie 10 razy przełączyć wymuszajac połączeniem z radniem nawet jak to jest wyłączone. Wystarczy ze otworzę zamek w aucie i zaczyna się ta glupia karuzela przelaczania. Radio jest cicho a u tak rozlacza wszystko inne i tam jest wysyłany dzwiek choć samo radio jest wyłączone. Nie da się  z tym nic zrobić. Jedynym sposobem jest zapomnienie urzadzenia bo innaczej bedzie sie tak długo łączyć aż  nie odejde od auta. Inne telefony tak nie mają prócz  Mojego S24+

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_z1mWrW1 Da się zablokować urządzenie przed łączeniem się.

Ustawienia > Połączenie > Bluetooth > 3 kropki u góry po prawej stronie > Ustawienia zaawansowane > Blokuj żądania wiązania.

0 Like
Appe__
First Poster
Opcje
Tylko tam nie ma żadnych urządzeń do wyboru...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Appe__ Ponieważ te urządzenia muszą być dostępne w sieci Bluetooth, aby można było to zablokować.

0 Like