Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy S9+ // Bateria robi spadki z 18% do 0%

(Temat utworzony: 10-08-2020 05:35 PM)
1003 Wyświetlenia
PabloxD
Journeyman
Opcje

Cześć wszystkim,

mam taką akcję, że przy około 18% telefon się wyłącza (pada bateria) jak podłączam do ładowania to pokazuje 0%.

Czy to oznacza, że bateria umiera? Jest szansa na wymianę na gwarancji w serwisie?

Telefon ma 1 rok i 4 miesiące, nie katowałem baterii grami itd. wręcz przeciwnie oszczędzałem ją bo wiedziałem że w tych eskach dali małe baterie.

Podpowiecie co z tym zrobić? Poniżej wykres pokazujący drop.

Screenshot_20200504-165801_Device care.jpg

Screenshot_20200504-165755_Device care.jpg

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PabloxD  Jak masz, jeszcze gwarancje to wymiana jest w ramach gwarancji.

PabloxD
Journeyman
Opcje

Niby mam 2 lata gwarancji ale pytanie czy na baterię dla S9+ nie jest krótszy czas obowiązaywania gwarancji?

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PabloxD  W tym telefonie jest, na stałe bateria więc jest 24 miesiące.

Przechwytywanie.PNG

Przemuś
Pathfinder
Opcje

Dołączę się z pytaniem. Mam identyczny problem z baterią w telefonie, który jest jeszcze na gwarancji. Czy korzystając z prawa rękojmi z uwagi na wadę fabryczną i żądania wymiany telefonu na nowy, może on jednak być poddany wymianie baterii a więc ingerencji serwisu?

Dobroci
Przem
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemuś  Wysłałem Ci wiadomość prywatną, bo nie wiem, czy mogę dać tu linka.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do przeczytania Vademecum konsumenta, w którym znajdziesz sporo przydatnych informacji dotyczących rękojmi. Sprzedawca może zmienić Twoje żądanie podczas pierwszego zgłoszenia i z pewnością skorzysta z opinii serwisu. W przypadku kiedy problem nie zostanie usunięty i zgłosisz się ponownie z tym samym problemem do sprzedawcy to będzie miał obowiązek spełnienia Twojego żądania. Więcej informacji znajdziesz w w/w poradniku.

Jarek93
First Poster
Opcje
Witam. Posiadam galaxy s9 plus od pięciu lat i jestem mega zadowolony, tylko jeden mały szczegół co pojawił mi się ostatnio to że bateria juz jest całkowicie zepsuta. Ładowanie 2-3 dziennie jest trochę męczące i przeszkadza w użytkowaniu. Mam pytanie czy ktoś się orientuje czy jest opcja zamontowanie oczywiście oryginalnej o większej pojemności niż fabrycznie ?
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Oryginalna bateria będzie miała te same parametry.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jarek93, nie ma możliwości zamontowania baterii o większej pojemności, serwis może wymienić baterię na taką samą: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.