Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośny dźwięk dzwonka

(Temat utworzony: 06-04-2019 01:11 AM)
3520 Wyświetlenia
Mati2019
First Poster
Opcje

Witam Wszystkich

Proszę o pomoc

Mam Samunga S 10 i następujące pytanie.

Miałem w swoim życiu sporo telefonów ale pytanie dotyczy czy to wina oprogramowania czy tak ma być np po ściągnięciu dzwonka i dodaniu go np do kontaktów oraz powiadomień sms gdy ustawiam głośność na minimum to głośno słychać te dzwonki oraz powiadomienia jak na ustawienia minimum.

Czy tak macie? i czy tak ma być w ty telefonie?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati2019, dzisiaj sprawdziłem kilka fabrycznych dzwonków i w przypadku niektórych występuje problem a w przypadku pozostałych nie. Na przykład nowy dzwonek Over the Horizon jest głośny po ustawieniu dźwięku na minimum. Z kolei dzwonek Atmoic Bell działa poprawnie tzn. przy niskich ustawieniach siły dźwięku nie jest za głośny. Sprawdź jak się u Ciebie zachowują te dwa dzwonki.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 sprawdziłem dzwonki, które wymieniłeś i u mnie regulacja działa  poprawnie, tzn. przycisza a przy zwiększeniu głośności nie wyrywa głośnika z obudowy. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, mam jeszcze jedną prośbę. Możesz sprawdzić czy w ustawieniach kiedy ustawisz minimalną siłę głosu dla dzwonka i mediów to głośność jest identyczna? Po wybraniu siły głosu odtwarzany jest dzwonek więc można to sprawdzić w szybki sposób. W przypadku mediów u mnie jest cicho a dzwonek gra znacznie głośniej. Siłę głosu możesz zmienić w: Ustawienia > Dźwięk i wibracja > Głośność.

Screenshot_20190420-232420_Settings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 ogólnie to kwestia użytych plików, ale według mnie jest porównywalna głośność.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, jeżeli to nie problem to sprawdź proszę na fabrycznym dzwonku Over The Horizon. U mnie jest duża różnica i przywracanie ustawień fabrycznych nie rozwiązało tego problemu więc nie jest to kwestia oprogramowania.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 oj tak :shocked-face-with-exploding-head: na stockowym dzwonku jest duża różnica :face-with-rolling-eyes::thinking-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, dziękuję za sprawdzenie. Czyli problem występuje nie tylko u mnie. Zgłosiłem to już jakiś czas temu w Samsung Members, ale w dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi. Jak tylko się pojawi to dam znać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

U mnie na tych dwóch dzwonkach Over The HorizonOver The Horizon (Mellow Mix)  jest spora różnica poziomu głośności.

Tem pierwszy jest MP3 i jest do niego odstęp więc mogę wyrównać poziom głośności programem o nazwie" MP3Gain" czy "Sound Normalizer"

Screenshot_20190421-175338_Media Storage.jpgScreenshot_20190421-175346_Media Storage.jpg

0 Like
Mati20192019
Pioneer
Opcje
Ooo widzisz..ale.w.innych modelach.samsung.nie.mialem tego problemu..tak.czy inaczej za taka.kase.powinno to sie plynnie.regulowac z.panelu telefonu a nie.dodatkowymi programami
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może napiszę że dla plików MP3 poziom powinien być na wartości 89dB

Więxej moźna poczytać tutaj http://www.kanssoftware.com/mp3_normalizer_pl.htm

Przechwytywanie.PNGPrzechwytywanie1.PNG