Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran w s20 ściemnia się pod obciążeniem

(Temat utworzony: 16-08-2020 12:53 PM)
3659 Wyświetlenia
macgyver123
Explorer
Opcje
Czy to w moim modelu czy we wszystkich? Otóż zauważyłem, że w s20 po ustawieniu jasność ekranu na max i przy wzroście temperatury przez wyjście na słońce z telefonam lub dłuższym kreceniu video w 4k ekran przyciemnia się i nie jest już tak jasny pomimo, że suwak jasności jest ciągle na max, a podświetlenie adaptacyjn jest wyłączine. Po ostudzeniu telefonu, jasność znowu się zwiększa. Tak jakby telefon łapał trotling i zmniejszał wydajność po nagrzewaniu się. 
16 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@macgyver123, Jest to normalne zachowanie telefonu. Urządzenia ogranicza jasność ekranu i szybkość działania w celu obniżenia temperatury.

macgyver123
Explorer
Opcje
hmm. Oficjalna odpowiedź skierowana tutaj na pomoc techniczną odpowiedziała, że takie zachowanie nie jest normalne i mam oddać telefon do serwisu, dlatego postanowiłem zadać pytanie jeszcze tutaj - do społeczności.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W instrukcji obsługi także znajduje się na ten temat wzmianka. Według mnie jest to całkiem normalne zachowanie telefonu. Możesz zaczekać jeszcze na odpowiedzi innych forumowiczów.

ekran.PNG

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@macgyver123  Oficjalna odpowiedź otrzymasz od serwisu po sprawdzeniu urządzenia.

Mattk12
Journeyman
Opcje
Mi nawet na s9 tak robi....
0 Like
Thunder2020
First Poster
Opcje
a miał być taki super, super... i nie jest?
0 Like
sometimes
Helping Hand
Opcje

Miałem to samo w każdym flagowcu samsunga jaki posiadałem w rękach i widziałem ten problem. w Galaxy S4, Galaxy S8 i to samo ma Galaxy S20+5G. Po prostu ekran z automatu sam z siebie potrafi się przyciemnić. Nie warto wysyłać na serwis bo nie naprawią tego, a jeszcze mogą uszkodzić smartfon.

0 Like
pauliiii
First Poster
Opcje
A czy tylko mój s20 w czasie używania na słońcu jest tak ciemny że prawie nic nie widzę? Ustawienia tu niewiele pomagają
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pauliiii  Nie pomaga ręcznie przesunięcie suwaka na maksymalną jasność?