Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dual SIM S10+

(Temat utworzony: 29-09-2020 11:16 AM)
844 Wyświetlenia
Celofan
First Poster
Opcje

Witam. 

Mam problem z dual SIMem. Po włożeniu drugiej karty SIM, karta nie działa. Przełożyłem w gniazdo w którym była stara karta, zadziałało, ale po dołożeniu"starej" karty znów karta przestaje działać dokładnie po upływie około minuty (mierzone 3x) więc to nie przypadek. Slot kart przedmuchany sprężonym powietrzem... 

Screenshot_20200928-191351_One UI Home.jpg

Screenshot_20200928-191220_One UI Home.jpg

  

0 Like
12 Odpowiedzi
BlueFlower
Navigator
Opcje
Za każdym razem nie działa slot karty SIM1? Może blokada numeru IMEI 1 za nie płacenie rat?
0 Like
Celofan
First Poster
Opcje

Przekładałem do różnych gniazd.

Wcześniej (jakieś 2 miesiące temu) przestało tak jakby działać gniazdo SIM 1. Przełożyłem kartę do gniazda nr 2 i było wszystko dobrze. Teraz znów problem opisany wyżej. "Nowa" karta jest teraz w gnieździe nr 2, stara w gnieździe nr 1... 

P.s raport z imei (gniazdo SIM 1)

https://imei24.com/pl/raport/6d125e4970222b401ce0ac48b19e2af8/

0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
Zadzwoń, albo pojedź do autoryzowanego serwisu. Po numerze IMEI powinni widzieć czy telefon z wolnej sprzedaży czy z sieci. Jak z sieci to wygląda na blokadę. Zazwyczaj zablokowany jest tylko IMEI 1
0 Like
Celofan
First Poster
Opcje

Tylko że teraz jedna z kart (stara/poprzednia) jest wsadzona do slotu SIM 1 i działa, co zaprzecza temu co napisałeś..m

0 Like
martal
Journeyman
Opcje
sprawdź te ustawienia
0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
to niestety nie mam pomysłu, można spróbować fabryczne bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli nie pomoże, to może obie karty wymienić. A jak nie to tylko serwis.
0 Like
martal
Journeyman
Opcje
0 Like
Celofan
First Poster
Opcje

Niestety ale Twoje ustawienia dotyczą tylko i wyłącznie korzystania z jednej karty SIM... Mi zależy na dual SIMie

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje

@Celofan Urządzenie jest z innej dystrybucji niż Polska, może to mieć wpływ na działanie polskich kart SIM. Problem nie pojawił się może po jakiejś aktualizacji oprogramowania w telefonie? 

0 Like