Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięk Migawki aparatu

(Temat utworzony: 10-03-2019 10:45 AM)
4406 Wyświetlenia
Damian1214
First Poster
Opcje

Też tak macie w swoich s10+ że po właczeniu aparatu slychać cichy klik ? Czy to normalne ze słychać optyke? To samo jest przy przełaczaniu trybu aparat z focusa np na pro.. albo na przedni aparat.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś  Wszystko jest jak najbardziej w porządku. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś, sprawdziłem ponownie i jest dokładnie tak samo jak napisałem w mojej poprzedniej wiadomości.

0 Like
Prowe
First Poster
Opcje

Hej, u mnie dokładnie tak samo wygląda jak u Ciebie. Jest dźwięk wyraźny i przesuwa się jeden obiektyw w górę. Nie wiem czy to jest normalne. Zauważyłem to dopiero po upadku telefonu ale przyznaje się bez bicia, że wcześniej nie zwracałem kompletnie na to uwagi. Stąd też zacząłem szukać informacji w necie. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prowe  A jak to wygląda po włączeniu aparatu?

Porusza się obiektyw czy przysłona?

0 Like
Prowe
First Poster
Opcje

Najpierw porusza się przesłona a potem porusza się lewy aparat lekko w górę.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prowe  A po włączeniu aparatu widać że jest coś ni tak?

0 Like
Prowe
First Poster
Opcje
Nie, na razie nie zauważyłem żeby jakiś problem był ze zdjęciami czy nagraniami. Ale też nic jeszcze nie robiłem konkretnego. Po prostu zauważyłem ten ruch dziś. Może tak było zawsze a ja nie zwróciłem na to uwagi. Szczerze mówiąc to nawet nie pamiętam czy wcześniej był ten dźwięk.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prowe  Przysłona może się poruszać oraz wydawać dzwięk. Jak po włączeniu aparatu nie zauważasz żadnych dziwnych zachowań, zdjęcia są w porządku to nie ma się co martwić.

Prowe
First Poster
Opcje

Dziękuje za info. Może nie wyraziłem się jasno. Unosi się ten obiektyw po lewej delikatnie w góre zaraz po ruchu przesłony w środkowym.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prowe  Jeżeli porusza się cały obiektyw to powinno  być coś nie tak z obrazem po włączeniu aparatu.

0 Like