Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czytnik palców nie reaguje, spróbuj ponownie później.

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
212 Wyświetlenia
marwo
Apprentice
Opcje
Problem, dość duży! 
Od kilkunastu dni borykam się z niedziałającym odciskiem palca, robiłam już
- Scan (*#0*#) - cały czas piszę NA
- Wipe Cache Partition - nic się nie dzieje
Usunęłam także biometrie, ale przy dodaniu odcisku palca, pokazuje że nie działa i żebym wyłączyła telefon. 
Mój telefon to Samsung Galaxy s20, mam już go dość długo i chciałabym żeby posłużył mi jeszcze rok. 
Planuje zrobić hard reset, ale nie wiem czy to ma sens.
Chciałam oddać telefon do serwisu, ale nie mam blisko autoryzowanego serwisu, więc jedynie pozostaje zwykły serwis, gdzie nie chciałabym tam iść, bo ten telefon służy mi do pracy, a innego nie mam.
Dodam, że miałam ten problem rok temu, ale Wipe Cache Partition zadziałał, no i potem scan też. Wszystko działało i śmigało jak trzeba aż do momentu kiedy znów przestało działać. 
Telefon nigdy mi się upadł, nie ma folii ani szkła ( wcześniej miał, ale od około 2 lat już nie).
Burza mózgów? Proszę o pomoc!

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@marwo W takim razie w tym modelu ten plik nazywa się tak: com.samsung.android.biometricks.app
marwo
Apprentice
Opcje
jak odpalić tryb awaryjny? z tego co wyczytałam w internecie, go albo się sam pojawia przy dłuższym wciskaniu, albo kombinacji przycisków...tylko że mi to nie działa, nic się nie włącza
0 Like
marwo
Apprentice
Opcje
Właśnie raczej nie, bo po aktualizacji, działało.
W jakiej aplikacji? w sumie nic nie aktualizowałam dawno, prócz samego telefonu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To w takim razie na 99% uszkodzeniu uległ sam czytnik lini papilarnych, lub jego taśma. W tym modelu czytnik występuje razem z ekranem. Co prawda można go wymienić rozklejajac wyświetlacz od korpusu, ale z tego co kojarzę nie wiem czy autoryzowane serwisy się w to bawią, gdyż zawsze wymieniał cały ekran.zYu6gSxFtU.png
miroON
Big Cheese
Opcje
1.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk zasilania (znajdujący się zazwyczaj z boku telefonu). W niektórych konfiguracjach S20 może być konieczne jednoczesne naciśnięcie i przytrzymanie przycisku bocznego oraz przycisku zmniejszania głośności, aby wyświetlić opcje zasilania.

2. Na ekranie pojawi się menu z opcjami takimi jak "Wyłącz", "Uruchom ponownie".

3. Dotknij i przytrzymaj ikonę "Wyłącz" na ekranie.

Po chwili powinien pojawić się komunikat lub ikona "Tryb awaryjny" (lub "Safe mode").

Stuknij w opcję "Tryb awaryjny". Telefon uruchomi się ponownie w trybie awaryjnym. Rozpoznasz to po napisie "Tryb awaryjny" lub "Safe mode"
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Dziękuję bardzo za info i jednocześnie współczuję problemu.

SaCam
Voyager
Opcje
To odpal diagnostykę telefonu, jest tam też opcja sprawdzenia czytnika i biometrii
0 Like
marwo
Apprentice
Opcje
ten sposób wgl nie działa, bo trzeba włączyć biometrie z poziomu ustawień, która mi nie odpala
0 Like
marwo
Apprentice
Opcje
dziękuję! zaraz ogarnę
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Tu masz z poziomu members, opcja diagnostyka, to ci nie startuje?
0 Like