Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czytnik linii papilarnych - s21

(Temat utworzony: 03-02-2021 10:09 PM)
17648 Wyświetlenia
_wika_
Journeyman
Opcje

Mam problem, założyłam dzisiaj szkło  hartowane i przestał działać czytnik linii papilarnych. Przedtem miałam folie która była już naklejona na telefon. Co robić? Zmienić szkło na cieńsze czy to problem telefonu

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marekce72, na rynku jest spory wybór folii. Kiedyś używałem folii od 3mk na innych modelach. Generalnie mogę polecić tylko należy pamiętać, że folia jest bardziej miękka (plastyczna) od fabrycznej przez co poślizg palca jest sporo słabszy oraz widać na niej odgniecenia np. od paznokcia.

marekce72
Explorer
Opcje
Tak, mialem na s9plus folie 3mk i bylem zadowolony, tylko tam czytnik byl z tylu i nie wiedziałem, ze szklo moze praktycznie wyeliminować czytnik w ekranie :smiling-face:
0 Like
JG76
First Poster
Opcje
Nie polecam. Mam i musze zmienić bo trzeba bardzo mocno i dokładnie przykładać palec. A nie o to chodzi...
0 Like
Andrzejej
First Poster
Opcje
Też miałem taki problem.
Od nowości założyłem najdroższa folie w MediaMarkt i od początku był problem ze skanerem.
Problem ustąpił gdy zwiększyłem "Czułość ekranu" w " Wyświetlacz" i jeszcze raz zeskanowanej odciski palca.
Teraz jest dużo lepiej, ale nie tak dobrze jak w Oppo Reno 2, które miałem poprzednio.

Samsung jest Baaaardzo przereklamowany.
Tęsknię za Oppo.
0 Like
Hamper
First Poster
Opcje

Kupiłem S21+ przesiadając się z S9+. Kompletnie nie wziąłem pod uwagę problemu z czytnikiem odcisku palca po nałożeniu szkła ochronnego, które od wielu lat stosuję. Osobiście dla mnie jest to dramatyczny spadek funkcjonalności telefonu, gdy muszę zalogować się Pinem, symbolem, o rozpoznawaniu twarzy nie wspominam bo wszyscy wiedzą jak działa, gdy nie jest dostatecznie jasno. Każde logowanie do banków, potwierdzanie przelewów stało się uciążliwe, a Samsung Pass nie działa bo przecież biometria jest nieustawiona. Dramat

Jeżeli ktoś rozważa kupno telefonu i zainstalowanie szkła ochronnego niech od razu weźmie pod uwagę możliwość wystąpienia takich problemów, bądź przesiądzie się na folię.

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Hamper Problem jest znany, tak jak napisałeś, trzeba założyć folię.

_wika_
Journeyman
Opcje
Ja założyłam fokie hydrożelowa i działa super, nawet jak telefon spadł wiele razy nie stłukł się
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_wika_  Jak to wypada cenowo w porównaniu do szkła?

_wika_
Journeyman
Opcje
9 zł chyba za 2 folie hydrożelowe najtańsze z allegro
Tylko dobre etui i nie martwisz się pęknięciami na ekranie
Members_jQXidn3
First Poster
Opcje

Czemu wciskacie ludziom kit, że to normalne, że po założeniu szkła hartowanego na ekran czytniki linii papilarnych nie działają? Pracowałam kilka lat w branży GSM - Samsung jest jedyną firmą, w przypadku której ten problem występuje. Pojawiał się w wybranych sztukach S10+ (po pewnej aktualizacji oprogramowania czytnik nie działał nawet ze szkłami UV) i na tej samej zasadzie problem zaczął występować w S21, tym razem już hurtowo, u wszystkich. Niestety, pokusilam się i kupiłam S21, zanim ta ładna poprawka oprogramowania się pojawiła. Dramat. Tęsknię za Xiaomi, nigdy nie było żadnych problemów z czytnikach w ekranach.