Sluiten

What are you looking for?

annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Oorspronkelijke onderwerp:

Problem z mikrofonem

(Onderwerp aangemaakt op: 23-02-2021 10:41 PM)
11012 Weergaven

Ik heb deze vraag ook!

vkris
First Poster
Opties
Hej. Mam problem z mikrofonem w swoim s21 gdyż jak rozmawiam przez telefon druga osoba mnie słyszy jakbym gadał przez jakąś szybę lub folie i słychać strasznie nie wyraźnie. Czyściłem dane pamięci telefonu w aplikacjach i nadal beż zmian...
32 Antwoorden
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opties
Witaj! wyłącz VoLTE jeśli masz włączone i spróbuj wtedy jak będzie działał
Jonny23
Navigator
Opties
sprawdź jak wygląda sytuacja np rozmawiając przez messangera, albo przez słuchawki bt. Tak jak przedmówca napisał, wyłącz VoLTE, jeżeli problem pozostaje to daj komuś kumatemu do przeczyszczenia mikrofonu bo może jakiś drobny pyłek wpadł
YOX
Samsung Members Star ★
Opties

Cześć @vkris ,

Sprawdź działanie mikrofonu poprzez specjalnie stworzone go tego menu. W celu dokonania tej weryfikacji, wpisz w aplikacji telefon, ten ciąg znaków: *#0283# . Po chwili powinno pojawić Ci się wcześniej przytoczone menu. Znajdziesz w nim kilka wyborów, za pomocą których sprawdza się konkretne mikrofony w telefonie. Wystarczy, że powiesz w okolicy urządzenia dowolny tekst, a po chwili powinieneś usłyszeć go z jego głośników. Daj znać jakie są efekty. 

antoni5505
Explorer
Opties
zwiększ głośność podczas rozmowy
ADONISMUSIC
Apprentice
Opties
Mam też problem z mikrofonem zewnetrzym. Ktoś mi pomoże?
0 Likes
YOX
Samsung Members Star ★
Opties

Powyżej są przedstawione porady, które mogą Ci pomóc. Jeżeli po ich wykonaniu problem dalej będzie występował, to pozostaje udać się do serwisu w celu dokładnej diagnostyki.  

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opties

@ADONISMUSIC W innym wątku też napisałem ci żebyś przeczytał wcześniejsze komentarze. 

0 Likes
aszumny
First Poster
Opties

Witam wszystkich mam ten sam problem podczas rozmów telefonicznych nie słychać mnie ani rozmówcy dodam że testowałem też słuchawkami bezprzewodowymi bez żadnych rezultatów aplikacje takie jak Messenger oraz WhatsApp również asystent Google działają bez problemu. Testowanie mikrofonu za pomocą powyższego kodu nie przyniosło żadnych rezultatów więc czekam na wasze rady

0 Likes
AgnieszkaG
Expert
Opties

@aszumny W przypadku problemów z jakością dźwięku w trakcie rozmowy sprawdź, czy w ustawieniach połączeń aktywne są usługi Połączenie przez WIFI oraz Połączenia VoLTE:
Ustawienia->Połączenia->Połączenie przez WIFI
oraz
Ustawienia->Połączenia->Sieci komórkowe->Połączenia VoLTE.
Czasowa dezaktywacja wymienionych ustawień może pozwolić wyeliminować ewentualny problem z lokalną dostępnością usług.

Usuń też dane aplikacji Telefon: Ustawienia->Aplikacje->Twoje aplikacje (trzeba rozwinąć)->zaznaczyć Pokaż aplikacje systemowe->Ok->Telefon->Domyślna Pamięć->Wyczyść dane i pamięć. Aplikacja Telefon może występować 4-5 razy, z każdą należy postąpić tak samo.