Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czarny ekran w S10e

(Temat utworzony: 27-09-2022 03:52 PM)
3169 Wyświetlenia
Dawid
Pioneer
Opcje

W moim S10e zgasł ekran. Jest cały czarny. Telefon widać że działa bo wibruje i daje dźwięk przy podłączaniu do ładowania. Za pierwszym razem jak zgasł to po godzinie zaczął działać. Ale po kilku godzinach znowu zgasł i teraz od kilku dni nie chce się nic wyświetlić. Co może być przyczyną? Próbowałem ugniatać i opukiwać telefon tak jak na poradnikach w YT ale nic to nie dało. Chciałbym uniknąć wymiany wyświetlacza bo wydaje się sprawny tylko może jest problem z jakimś połączeniem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Dawid
Pioneer
Opcje

Rozwiązałem problem bez wymiany wyświetlacza.

Dla potomnych:

Rozkręciłem płytę główną, podociskałem wszystkie złącza. Najpierw najważniejsze to odpiąć wtyczķę baterii. Wtyczkę od wyświetlacza odpiąłem, powyginałem jej tasiemkę w obie strony i podłączyłem spowrotem. Na końcu dopiero podpiąć baterię. Skręciłem wszystko i dopiero włączyłem telefon, to ważne bo bez skręcenia może nie łączyć. Wyświetlacz działa.

Wtyczki są z obu stron płyty np. od kamer są z tyłu. Trzeba zwrócić uwagę czy się nie odpięły.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Dawid Witam. Jeśli wyświetlacz Ci gaśnie to raczej wątpię żeby bez jego wymiany się obyło.
Dawid
Pioneer
Opcje

Resetowałem tak wielokrotnie. Ekran nadal jest czarny a telefon reaguje na ładowanie.

0 Like
Dawid
Pioneer
Opcje

A da się jakoś tanio sprawdzić czy inny ekran będzie działał? Żeby zobaczyć czy to wina ekranu czy płyty głównej.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Podstawia się go i wtedy wiadomo czy jest uszkodzony, tylko w taki sposób można sprawdzić.
0 Like
Dawid
Pioneer
Opcje

Jak podstawia?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozpina się stary a podpina nowy i tak się właśnie sprawdza wyświetlacze
0 Like
Dawid