Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o ekran braku wsprawcia Gear Vr w s10

(Temat utworzony: 15-01-2022 05:41 PM)
10390 Wyświetlenia
moritz1987
Journeyman
Opcje
Niestety Gear Vr nie jest już obsługiwany w s10 po aktualizacji do androida.  Posiadam nadal gogle. Pomimo braku wspracia oprogramowania oculusa na telefonie nadal jest przecież opcja np. oglądania filmów na YouTube w trybie Vr oraz na niektórych stronach video w onyernecie. Niestety po włożeniu S10 do google, wywala komunikat na cały ekran o braku wsparcia. Nie da się nic z nim zrobić póki się nie wyciągnie telefonu z google. Ja już o tym braku wsparcia wiem , pojawia się za każdym razem. Wie ktoś może jak ten komunikat wyłączyć? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam 
0 Like
56 Odpowiedzi
Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @mortiz1978, raczej nie da się już wyłączyć tego komunikatu, ponieważ Oculus i Samsung zakończyło współpracę.
0 Like
moritz1987
Journeyman
Opcje
Wiem o tym że już zakończyło wspòłpracę. Technicznie nadal można z gogli korzystać ale komunikat to uniemożliwia. Myślałem że po aktualizacji będzie tak jak we wszystkich telefonach Samsunga że po włożeniu telefonu nic się nie dzieje i widać normalnie pulpit. Gdzieś ten komunikat jest pewno w jakieś aplikacji. Może da się to jakoś wyłączyć. Dziady jedne
0 Like
Pawel1605
Voyager
Opcje
Da się to wyłączyć, ale to będzie trudne, ponieważ trzeba wyciąć jakoś ten USB-C i wtedy można jeszcze ściągnąć aplikację QuickShortcutMaker(Skrótów) z Google Play Store i wejść na Oculusowy pulpit.Screenshot_20220115-180202_Google Play Store_16400_1642266214.jpg
Pawel1605
Voyager
Opcje
@mortiz1987, Nie wiem czy jeszcze to działa, ponieważ nie mam tych gogli. Ale możesz spróbować.
moritz1987
Journeyman
Opcje
Bardzo dziękuję za sugestie. Sprawdzę to.
0 Like
Pawel1605
Voyager
Opcje
Proszę bardzo 👍
Pawel1605
Voyager
Opcje
@mortiz1987, w sumie, nie wiem jak będzie można podłączyć pilot.
0 Like
moritz1987
Journeyman
Opcje
Bez pilota też się da. Jest przecież panel dotykowy z boku
Pawel1605
Voyager
Opcje
A no przecież, zapomniałem. Mam jeszcze pytanie, już działa?