Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak szybkiego ładowania.

(Temat utworzony: 14-08-2021 02:51 PM)
648 Wyświetlenia
MichPL_44248
Student
Opcje

Witam,

Od kilku dni w telefonie nie działa mi opcja szybkiego ładowania (oryginalna ładowarka). W przekonaniu, że padło gniazdo kupiłem indukcje ze szybkim łądowaniem baseusa lecz problem nadal występuję. Czy jest możliwość, że w telefonie jest jakaś awaria? Szybkie ładowanie w ustawieniach mam włączone bez zmian. Problem zepsutej ładowarki wyeliminowałem baseusem. Ma ktoś jakieś pomysły? 

0 Like
4 Odpowiedzi
nestii
Pathfinder
Opcje
Hmmm...czy poszedłeś z tym problemem do serwisu?
0 Like
MichPL_44248
Student
Opcje

Nie, w pierwszej kolejności uderzam tutaj.

0 Like
nestii
Pathfinder
Opcje
Zgłoś może problem do serwisu.
Problem z ładowarką jest całkiem częsty, o którym wspomniałeś. W każdym razie odpowiedz, jeśli serwis Ci pomógł.
Lub sprawdź w YouTube albo poczekaj na innych użytkowników forum, może ktoś coś doradzi. Ja jestem tu pierwszą osobą która napisała, ale na forum jest zdecydowanie więcej użytkowników.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej sprawdzić ładowanie na innej oryginalnej ładowarce przewodowej. W ten sposób dowiemy się czy to problem z ładowarką czy z telefonem. W pierwszej kolejności spróbuj delikatnie przeczyścić port USB. Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...