Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak szybkiego ładowania - S20 FE 5G

(Temat utworzony: 14-07-2021 11:25 PM)
6442 Wyświetlenia
Donayo
Voyager
Opcje
Jak w temacie.
Od jakiegoś czasu nie pokazuje się tekst o szybkim ładowaniu i nie ma różnicy między czasem ładowania przy włączonej oraz wyłączonej opcji w ustawieniach.
Oryginalna ładowarka 15W.
Samsung coś zepsuł czy to problem z moim egzemplarzem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Donayo
Voyager
Opcje
Zagadka rozwiązana. To była wina kabla. Dziwna sprawa, bo od zawsze używam kabli Baseus i nigdy nie było problemu, a teraz na obu nie włącza się szybkie ładowanie. Wykopałem oryginalny kabel i szybkie ładowanie działa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

51 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Donayo  Dzień dobry 

Proszę sprawdzić czy jest włączona opcją "Pokaż Informacje O Naładowaniu " wchodząc w: Ustawiania  > Pielęgnacja Baterii I Urządzenia  > Bateria  > Więcej  Ustawień  Baterii 

Screenshot_20210714-234155_Device care.jpg

Donayo
Voyager
Opcje
Tak, zresztą AoD mam zawsze włączony.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Donayo  Proszę ponownie uruchomić telefon i zobaczyć czy pojawi się informacja o ładowaniu. 

Donayo
Voyager
Opcje
Niestety, bez zmian.Screenshot_20210714-235440_One UI Home_3850.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli masz możliwość to sprawdź ładowanie za pomocą innej, oryginalnej ładowarki 15W. Poczekajmy również na informacje od pozostałych posiadaczy tego modelu. Możliwe, że Samsung wprowadził zmiany w opisach ładowania w jednej z aktualizacji oprogramowania. Na wszelki wypadek wykonaj również wipe cache partition i daj znać czy coś się zmieniło.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Donayo
Voyager
Opcje
Nie mam takiej możliwości. Gdyby to była tylko zmiana w opisie to pół biedy. Telefon ładuje się wolno. 15W nie jest niczym szczególnym, ale to dało się przeżyć. Teraz ładowanie trwa w nieskończoność.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zrozumiałem, że problem dotyczy wyłącznie braku odpowiedniej informacji odnośnie szybkiego ładowania. Spróbuj delikatnie przeczyścić port USB. Do kompletu wykonaj zabieg, o którym wspomniałem w poprzedniej wiadomości. Najszybciej byłoby sprawdzić czy telefon ładuje się poprawnie z inną ładowarką, ale skoro nie masz takiej możliwości to musimy przejść przez standardową ścieżkę rozwiązywania problemów.

Donayo
Voyager
Opcje
Dzięki. Aktualnie jestem na wyjeździe i przez śmieszne i niezrozumiałe zabezpieczenia Samsunga dotyczące wejścia do recovery nic nie zrobię.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wrócimy zatem do dyskusji jak tylko będziesz mógł wykonać wipe cache partition. Może w międzyczasie pojawią się wskazówki od innych użytkowników.