Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dzwonka połączenia w samochodzie

(Temat utworzony: 01-12-2022 11:07 AM)
1272 Wyświetlenia
Marek38
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, w zeszłym tygodniu kupiłem S20 FE 5G. Mam wiele problemów z tym telefonem, kwestia ustawień. Jednego nie mogę rozwiązać. Samochód Volvo V 60 D4, po sparowaniu nie słychać w systemie głośnomówiącym dźwięku dzwonka połączeń przychodzących. Dzwoni tylko sam telefon. Inne funkcje rozmów działają, sterowanie z kierownicy też działa. Mam 3 inne telefony, Lenovo, Nokia, S8, i na nich jest dźwięk przychodzących rozmów. Gdzie jest problem?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę sprawdzić czy w ustawieniach zaawansowanych Bluetooth ma Pan włączoną sychronizacje dzwonka?Screenshot_20221201-135312_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może Pan włączyć sobie w ustawieniach połączeń Odbieranie automatyczne, jeśli jest podłączone urządzenie przez bluetooth, lub klawiszem głośności. Takiej opcji jak w Lenovo Samsung nie ma. Czekam zatem na informacje czy pomogło? Pozdrawiam.Screenshot_20221201-144256_Call settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę sprawdzić czy w ustawieniach zaawansowanych Bluetooth ma Pan włączoną sychronizacje dzwonka?Screenshot_20221201-135312_Settings.jpg
Marek38
Apprentice
Opcje

Witam, rzeczywiście nie mam włączonej synchronizacji. Włączyłem i sprawdzę jak będę wracał do domu. W żadnym telefonie nie musiałem nic ustawiać, żeby dzwoniło. Wobec tego mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwość odbierania połączeń przez zbliżenie telefonu do ucha? Tak mam w Lenovo P2. Jeżeli nie, to czy jest możliwość odbioru poprzez naciśnięcie zielonej słuchawki a nie przez jej przesuwanie. Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może Pan włączyć sobie w ustawieniach połączeń Odbieranie automatyczne, jeśli jest podłączone urządzenie przez bluetooth, lub klawiszem głośności. Takiej opcji jak w Lenovo Samsung nie ma. Czekam zatem na informacje czy pomogło? Pozdrawiam.Screenshot_20221201-144256_Call settings.jpg
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marek38  napisał(a):

Jeżeli nie, to czy jest możliwość odbioru poprzez naciśnięcie zielonej słuchawki a nie przez jej przesuwanie.

Ustawienia --> Dostępność --> Interakcja i możliwości manualne --> Menu asystenta --> Zmiana przesun. na naciśnięcie

1.jpg

Marek38
Apprentice
Opcje

Bardzo dziękuję, działa, pozdrawiam