Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak dzwieku po podlaczeniu adaptera audio do przewodu mini jack

(Temat utworzony: 25-11-2020 07:39 PM)
6825 Wyświetlenia
Sulu
Journeyman
Opcje
witam, mam problem z samsungiem s20 a dokladniej z dzwiękiem. Gdy podłączam przejściowke ( oryginalna kupioną w salonie) z wejscia C na mini jack 3.5 mm podłączając sluchawki wszystko działa, natomiast gdy chce podlaczyc telefon do samochodu przez kabel aux nie slychac dzwieku, pomimo ze piosenka jest odtwarzana. Gdy wkladam adapter do wejscia C slychać charakterystyczne trzasniecie wiec wszystko powinno łączyć. Sprawdzałam kilka kabli oraz inne telefony i muzyka gra przez ten sam kabel.
11 Odpowiedzi
Massa997
Journeyman
Opcje
brak dac-a

20201117_113814_2379.jpg

Sulu
Journeyman
Opcje
czyli po prostu musi byc dodatkowy wzmacniacz?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sulu  Witam

Musi być odpowiednia przejściówka :smiling-face:

0 Like
Massa997
Journeyman
Opcje
Tak musi być bo inaczej nie działa mam s20+ 5G i było to samo
0 Like
Sulu
Journeyman
Opcje
ale jaką mam wybrać przejściówkę jak w samsungu jest tylko jedna (oryginalna) którą mam i ona nie łączy tylko w auxie w samochodzie, a przy sluchawkach działa?
0 Like
Sulu
Journeyman
Opcje
kupię ta ktora jest na zdjeciu i zobaczymy czy coś się zmieni. dzięki za pomoc 😁
0 Like
Kwertu
First Poster
Opcje
problem jest taki że przejściówki potrzebują mieć coś podłączone do gniazda o "niskiej " rezystancji czyli z słuchawkami grają z wejściem aux już nie. problem można rozwiązać dokładają równolegle do każdego kanału rezystor 100 Ohm. Lub kupić inny dac który nie sprawdza rezystancji obciążenia (słuchawek).
0 Like
Gosia1210
First Poster
Opcje
Hej. Czy znalazłaś rozwiązanie swojego problem? Mam ten sam problem, pełno kabli i nic nie pomaga 😕
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Gosia1210 Hej! Oryginalny adapter z samsung.com niekoniecznie będzie działać z interfejsem samochodowym. Możesz poszukać takiego adaptera jak miał Massa997 - wedle jego słów działał on z auxem samochodowym.

0 Like