Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?

(Temat utworzony: 31-03-2019 02:59 PM)
78604 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Już kilka razy na forum poruszany był temat braku diody LED dla powiadomień w najnowszych modelach Galaxy S10/+/e.

W oczekiwaniu na pojawienie się (o ile w ogóle pojawi się) aktualizacji przywracającej tę funkcjonalność chociażby przy użyciu LEDów w module pulsu można spróbować skorzystać z aplikacji ją zastępujących.

Pierwsza z nich to: Energy Ring - Battery indicator - do pobrania ze sklepu Google Play a wyświetlająca informację o stanie ładowania i naładowania naszej baterii.

bateria.jpg      indykator.jpg

Indykator wyświetla się jako obwódka wokół modułu/modułów przednich aparatów.Sposób wyświetlania jest modyfikowalny. Chociaż w celu skorzystania ze wszystkich dobrodziejstw aplikacji trzeba wpłacić dotację na konto jej twórcy.

Kolejna aplikacja to: Always On Edge - Edge Lighting

Jej funkcjonalność pozwala całkowicie zastąpić diodę powiadomień, nie tylko jeżeli chodzi o funkcje ładowania, ale również o wyświetlanie powiadomień z aplikacji.

powiadomienia.jpg

Aplikacja również jest w pełni konfigurowalna i to w bardzo dużym zakresie, co możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. :winking-face:

Teraz jeszcze chcę Wam powiedzieć dlaczego wspomniałem o LED-ach w module pulsometru. Otóż okazuje się użyte tam diody można wykorzystać do innych funkcjonalności w naszych telefonach, o czym wspomniałem w tym temacie: Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
117 Odpowiedzi
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Wszystko ustawione na blink ale na messengerze kręci się w kółko, jak to zmienić?

I teraz widzę, że znów się ustawiło na swirl - nie ma opcji save, jak to zapisać? Aha i AOD się włącza mimo że w opcjach Holey ustawiłam na wyłączone. Co jest grane?

0 Like
Tomek17
Navigator
Opcje

@Lilavi 

Wydaje mi się,że aplikacja AOE Ci coś miesza.

Ustawienia zapisują się automatycznie.

0 Like
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Faktycznie, usunęłam AOE i póki co jest ok.

0 Like
SwiniakCH
First Poster
Opcje

Witam,

Czy istnieje już sposób, aby otoczka wokół aparatu migala/świeciła na zablokowanym czarnym ekranie kiedy np tel leży na szafce i przychodzi mi wiadomość np na whatsapp i miga tak do momentu aż nie odblokuje telefonu i nie przeczytam wiadomosci?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SwiniakCH, taki efekt można uzyskać stosując zewnętrzne aplikacje. Zachęcam do przeczytania tego wątku, w którym znajdziesz nazwy aplikacji oraz preferowane ustawienia. Daj znać czy udało się ustawić powiadomienia.

0 Like
speeder
First Poster
Opcje

Cześć posiadam s6 i obecnie s7 rocznego super telefony. Choć s6 robi lepsze foty niż s7 i ma lepszą iakość na wyjściu jack. Ale i tak na s7 jest bardzo dobrze.  S s6 zostawiam jako znak czasow. Zamierzam zmienić s7 na s10e tzn zamierzalem dopoki sie nie dopoki sie nie dowiedzialem ze nie ma diod LED powiadomien. Chodzi mi o podswietlenie przedniej kamery , konkretnie o jego miganie zeby dzialalo dokladnie tak samo jak dzialaja diody , rozne kolor itd. No sorry ale nie rozumiem ze tak wazna funkcjonalnosc zostala usunieta , dla mnie to tzw germanski deal breaker / deal brecher. Wiem ze mozna to zrobic a pomoca aplikacji firm drugich ale ....Jaka jest szansa ze w najblizszej przyszlosci wyjdzie oficjalny update? 

0 Like
SwiniakCH
First Poster
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@SwiniakCH, taki efekt można uzyskać stosując zewnętrzne aplikacje. Zachęcam do przeczytania tego wątku, w którym znajdziesz nazwy aplikacji oraz preferowane ustawienia. Daj znać czy udało się ustawić powiadomienia.

Czytałem czytałem, ale myślałem że pojawiło sie może coś oficjalnego od samsunga, tylko w temacie nikt nie odświeżył. Troche śmieszne, że w topowym smarfonie nie ma takiej funkcji na start od producenta.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@speeder@SwiniakCH, istnieje oficjalne rozszerzenie podświetlenia ekranu krawędziowego, ale mimo wszystko działa to wyłącznie z kilkoma fabrycznymi aplikacjami, dlatego też nie wspominałem o tym. Ponadto rozszerzenie nie jest dostępne w naszym regionie. Więcej informacji znajduje się w tym wątku (punkt 9 - EdgeLighting+). Niestety nie wiadomo kiedy i czy w ogóle Samsung zamierza wprowadzić w pełni konfigurowalne powiadomienia ekranu krawędziowego z uwzględnieniem oczka aparatu w modelach S10 i Note10.

SwiniakCH
First Poster
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@speeder@SwiniakCH, istnieje oficjalne rozszerzenie podświetlenia ekranu krawędziowego, ale mimo wszystko działa to wyłącznie z kilkoma fabrycznymi aplikacjami, dlatego też nie wspominałem o tym. Ponadto rozszerzenie nie jest dostępne w naszym regionie. Więcej informacji znajduje się w tym wątku (punkt 9 - EdgeLighting+). Niestety nie wiadomo kiedy i czy w ogóle Samsung zamierza wprowadzić w pełni konfigurowalne powiadomienia ekranu krawędziowego z uwzględnieniem oczka aparatu w modelach S10 i Note10.

Mam to zainstalowane,ale jak piszesz nie działa to jak powinno i nie spełnia oczekiwań. Mam nadzieję, że samsung to zmieni.

0 Like
Motaba
Navigator
Opcje

Dla mnie najlepsza aplikacja do powiadomień to NoLed niestety od bardzo dawna nie jest aktualizowana i niedostępna w sklepie Google lecz da się bez problemu znaleźć w necie, obecnie szukam czegoś podczas bnego co zużywa mniej baterii, moze ktoś coś słyszał?

Aplikacja wyświetla ikony jako powiadomienia na ekranie wg mnie jest to lepsze rozwiązanie niz obwodka wokół kamery bo w słoneczny dzień kiepsko widać. 

0 Like