Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?

(Temat utworzony: 31-03-2019 02:59 PM)
78595 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Już kilka razy na forum poruszany był temat braku diody LED dla powiadomień w najnowszych modelach Galaxy S10/+/e.

W oczekiwaniu na pojawienie się (o ile w ogóle pojawi się) aktualizacji przywracającej tę funkcjonalność chociażby przy użyciu LEDów w module pulsu można spróbować skorzystać z aplikacji ją zastępujących.

Pierwsza z nich to: Energy Ring - Battery indicator - do pobrania ze sklepu Google Play a wyświetlająca informację o stanie ładowania i naładowania naszej baterii.

bateria.jpg      indykator.jpg

Indykator wyświetla się jako obwódka wokół modułu/modułów przednich aparatów.Sposób wyświetlania jest modyfikowalny. Chociaż w celu skorzystania ze wszystkich dobrodziejstw aplikacji trzeba wpłacić dotację na konto jej twórcy.

Kolejna aplikacja to: Always On Edge - Edge Lighting

Jej funkcjonalność pozwala całkowicie zastąpić diodę powiadomień, nie tylko jeżeli chodzi o funkcje ładowania, ale również o wyświetlanie powiadomień z aplikacji.

powiadomienia.jpg

Aplikacja również jest w pełni konfigurowalna i to w bardzo dużym zakresie, co możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. :winking-face:

Teraz jeszcze chcę Wam powiedzieć dlaczego wspomniałem o LED-ach w module pulsometru. Otóż okazuje się użyte tam diody można wykorzystać do innych funkcjonalności w naszych telefonach, o czym wspomniałem w tym temacie: Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
117 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@cezzary22 chyba sam nie wiesz co piszesz. :winking-face:

Powiadomienia jako ikony wyświetlają się na ekranie AoD, podobnie jak i na ekranie blokady. Nawet gdy ekran wygaśnie, przy takowym ustawieniu AoD, ikony z powiadomieniami pozostają.

A co do opisanych przeze mnie aplikacji, to mają one opcje przypomnień, czyli powtarzają wyświetlanie powiadomień w ustawionym przez użytkownika interwale czasowym.

A gdybyś nie zrozumiał, to aplikacje te można wykorzystać jako ekwiwalent diody powiadomień ze starszych modeli.

Powiadomienia na ekranie blokady i AoD działają tak jak poprzednio.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz? Pytaj.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Tomek17
Navigator
Opcje
Ja polecam Holey Light.
Według mnie te powyższe apki chowają się przy niej :smiling-face:
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Tomek17 dobrze, że te apki się pojawiły, i cała reszta mogła na nich bazować i z nich "ściągać".

Nie ma to jak móc tworzyć, gdy ktoś podsunął pomysł. :smiling-face-with-sunglasses:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek17, dziękuję za podzielenie się odnośnikiem. Przestałem konfigurować aplikację w momencie jak zobaczyłem poniższą informację. Aplikacja może zużywać do 5.5% baterii na godzinę :shocked-face-with-exploding-head:

Screenshot_20190512-102029_Holey Light.jpg

0 Like
Tomek17
Navigator
Opcje

@mirudo24
Tak,ale to jest wynik chyba jak kółeczko kręci się cały czas.

Możesz ustawić na 3.5% dla blink i 5.5% dla swirl
Tak to wygląda,gdy kółeczku uruchamia się może z 3-4razy na krótko-wynik z dzisiaj.Mi to chyba jeszcze 5% nie zabrało przez cały dzień a powiadomień trochę mam.Screenshot_20190512-163801_Device care.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek17, jeżeli aplikacja zużywa tak mało baterii to warto sprawdzić. Dziękuję za informację. W najbliższym czasie postaram się przetestować Holey Light :winking-face:

0 Like
Tomek17
Navigator
Opcje

@mirudo24 

Właczę kółeczko na godzinę i sprawdzę czy faktycznie zeszło te 3.5%

Myślę,że dzienny ogólny czas powiadomień w moim przypadku nie przekracza 1 godziny.

Także odezwę się za godzinę :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek17, z pewnością stałe podświetlenie może mieć znacznie większy wpływ na baterię. Jestem ciekawy jaki będzie wynik.

0 Like
Tomek17
Navigator
Opcje

@mirudo24 

U mnie nie świeci na stałe tylko miga jak dioda.

Podświetlenie ekranu dałem prawie na maksa.Zobaczymy za godzinę.