31-03-2019 02:59 PM – ostatnio edytowany 29-05-2019 11:48 AM przez MonikaGS
Już kilka razy na forum poruszany był temat braku diody LED dla powiadomień w najnowszych modelach Galaxy S10/+/e.
W oczekiwaniu na pojawienie się (o ile w ogóle pojawi się) aktualizacji przywracającej tę funkcjonalność chociażby przy użyciu LEDów w module pulsu można spróbować skorzystać z aplikacji ją zastępujących.
Pierwsza z nich to: Energy Ring - Battery indicator - do pobrania ze sklepu Google Play a wyświetlająca informację o stanie ładowania i naładowania naszej baterii.
Indykator wyświetla się jako obwódka wokół modułu/modułów przednich aparatów.Sposób wyświetlania jest modyfikowalny. Chociaż w celu skorzystania ze wszystkich dobrodziejstw aplikacji trzeba wpłacić dotację na konto jej twórcy.
Kolejna aplikacja to: Always On Edge - Edge Lighting
Jej funkcjonalność pozwala całkowicie zastąpić diodę powiadomień, nie tylko jeżeli chodzi o funkcje ładowania, ale również o wyświetlanie powiadomień z aplikacji.
Aplikacja również jest w pełni konfigurowalna i to w bardzo dużym zakresie, co możecie zobaczyć na poniższym filmie.
Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu.
Teraz jeszcze chcę Wam powiedzieć dlaczego wspomniałem o LED-ach w module pulsometru. Otóż okazuje się użyte tam diody można wykorzystać do innych funkcjonalności w naszych telefonach, o czym wspomniałem w tym temacie: Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10.
12-05-2019 07:04 PM
Sprawdzone.
Najpierw dioda migała na włączonym wyświetlaczu,ale zużycie było żadne,więc ustawiłem aod na maksymalną jasnośc i puściłem diodę
Według mnie zużycie naprawdę małe-zgadza się według apki oraz według procentów baterii na pasku.
12-05-2019 09:11 PM
@Tomek17, dziękuję za informacje. Jutro posprawdzam możliwości tej aplikacji. Przy okazji sprawdzę jak wygląda zużycie baterii na moim telefonie.
13-05-2019 09:08 AM
Witam, ja również zastanawiałem się jak ogarnąć diody powiadomień jako dioda na obwodzie kamer w s10+. Samsung wypuścił Edge Lighting + ale jak zwykle niedostępny na polski rynek.. Pobrałem ten dodatek ze strony apkmirror i na pewno na plus jest to iż nie jest to dodatkowa aplikacja działająca w tle tylko jest to dodatkowa opcja w oryginalnych ustawieniach powiadomień ekranu krawędziowego, co zapewne jest plusem. Jedynie co da się ustawić to kolor oraz czas wyświetlania powiadomienia, niestety nie ma opcji jeśli powiedzmy nie odebraliśmy jeszcze powiadomienia, aby ten pasek powtarzał się co jakiś czas aż do odbioru powiadomienia.
13-05-2019 09:43 AM
@sarendial007, nie wiedziałem, że aplikacja EdgeLighting+ posiada takie możliwości. Szkoda tylko, że wszystkie aplikacje wchodzące w skład pakietu Good Lock nie są dostępne na naszym rynku.
@kamil40013, myślę, że warto zaktualizować Twój artykuł dotyczący Good Lock odnośnie możliwości aplikacji EdgeLighting+
13-05-2019 09:48 AM
No,ale przecież to jest w oryginale. Chyba,że tamta apka ma jakieś dodatkowe funkcje,ale z tego co piszesz tak nie jest.
13-05-2019 09:50 AM
13-05-2019 09:50 AM
@Tomek17, aplikacja EdgeLighting+ rozszerza podstawowe opcje o dodatkowe powiadomienie świetlne wokół aparatu. Zobacz raz jeszcze zrzut ekranowy załączony przez @sarendial007.
13-05-2019 09:53 AM
Właśnie to napisałem
13-05-2019 10:05 AM
@Tomek17, widocznie w trakcie kiedy pisałem odpowiedź na Twoją wiadomość zdążyłeś ją wyedytować
13-05-2019 10:26 AM
Nie edytowałem postu tylko napisałem kolejny,ale fakt-musiałeś w tym samym czasie pisać