Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?

(Temat utworzony: 31-03-2019 02:59 PM)
78752 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Już kilka razy na forum poruszany był temat braku diody LED dla powiadomień w najnowszych modelach Galaxy S10/+/e.

W oczekiwaniu na pojawienie się (o ile w ogóle pojawi się) aktualizacji przywracającej tę funkcjonalność chociażby przy użyciu LEDów w module pulsu można spróbować skorzystać z aplikacji ją zastępujących.

Pierwsza z nich to: Energy Ring - Battery indicator - do pobrania ze sklepu Google Play a wyświetlająca informację o stanie ładowania i naładowania naszej baterii.

bateria.jpg      indykator.jpg

Indykator wyświetla się jako obwódka wokół modułu/modułów przednich aparatów.Sposób wyświetlania jest modyfikowalny. Chociaż w celu skorzystania ze wszystkich dobrodziejstw aplikacji trzeba wpłacić dotację na konto jej twórcy.

Kolejna aplikacja to: Always On Edge - Edge Lighting

Jej funkcjonalność pozwala całkowicie zastąpić diodę powiadomień, nie tylko jeżeli chodzi o funkcje ładowania, ale również o wyświetlanie powiadomień z aplikacji.

powiadomienia.jpg

Aplikacja również jest w pełni konfigurowalna i to w bardzo dużym zakresie, co możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. :winking-face:

Teraz jeszcze chcę Wam powiedzieć dlaczego wspomniałem o LED-ach w module pulsometru. Otóż okazuje się użyte tam diody można wykorzystać do innych funkcjonalności w naszych telefonach, o czym wspomniałem w tym temacie: Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
117 Odpowiedzi
BasiaM
Student
Opcje
Gdzie to siedzi w oryginale? Przerzuciłam się właśnie na 10+ i zaskoczył mnie bardzo brak powiadomień LED.
0 Like
BasiaM
Student
Opcje

To ja poproszę o podpowiedź, bo zaraz trafi mnie szlag, jak wyłączyć to "Hide AOD". Można sobie palec połamać, a wyłączyć się tego nie daje 😞

0 Like
kokolina3
Student
Opcje

Również dołączam się dopytania. Nie widzę wiadomości, powiadomień z whatsupa, co chwila muszę sprawdząc telefon ;/ ;/

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@kokolina3 

Powiadomienia są wyświetlane na ekranie Always On Display. Jeżeli jednak ta funkcja Ci nie odpowiada, pozostaje skorzystać z rozwiązań oferowanych przez zewnętrzne aplikacje dostępne w Sklepie Google Play. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Oskisko
First Poster
Opcje

Screenshot_20200114-094746_Holey Light.jpg

Pop up nie wyskakuje. Wifi i Bluetootha na telefonie włączyłem. Jestem ***** czy coś robię źle? :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Oskisko Generalnie z tego co widzę aplikacja ta jest we wczesnym dostępie, także być może tym spowodowany jest brak dalszej reakcji. Chyba lepiej będzie poszukać jakąś inną...

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
tomczyszynmarek
First Poster
Opcje

witam, 

czy energy ring da sie tak ustawić aby dioda pokazywała kolor ładowanie podczas zablokowanego ekranu?

chyba, że jest jakaś inn aplikacja daje taką możliwość to proszę o jej nazwę.

uprzedzam podpowiedzi AOD włączony. 

dzięki za pomoc

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@tomczyszynmarek 

Nie widzę takiej opcji w Energy Ring.

Co do pozostałych aplikacji, to poczekajmy na opinie pozostałych użytkowników. Może ktoś już znalazł coś odpowiedniego dla Ciebie. 

0 Like
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Witam, czy po dłuższym czasie użytkowania środkowej s10 znalazl ktoś dobre zastępstwo dla diody? Używałem przez jakiś czas AoD w opcji zawsze wyświetlaj, ale jak zobaczyłem jak szybko uciekają mi procenty baterii szybko przełączyłem na dotknij aby pokazać ;). Czy ktoś jest w stanie polecić coś co nie drenuje aż tak bardzo baterii? Czytałem ten wątek i widziałem, że były tam polecane aplikacje, ale czy ktoś ich używał/nadal uzywa i  jest w stanie powiedzieć czy na dłuższą metę nie są zbyt prądożerne? :winking-face:

0 Like
Yooras
Explorer
Opcje

Chyba nikt jeszcze nie polecał LED Me Know - używam od roku na S10+, wyświetla powiadomienia wokół obiektywu lub w dowolnym innym miejscu, wiele wzorów, pokazuje ładowanie i sygnalizuje naładowanie 100%, alarmuje przy niskim poziomie naładowania, można wybierać powiadomienia indywidualnie do każdej aplikacji, zmieniać kolory, wzory, prędkość "mrugania" i mnóstwo innych możliwości, predefiniowane ustawienia do wszystkich Samsungów serii S10/20/21, Note10 i in. Galaktyk. Polecam z czystym sumieniem.

Oczywiście wszystkie opcje dostępne po wykupieniu pełnej wersji (1,99$), ale wersja bezpłatna też "daje radę". Myślę, że warto przynajmniej przetestować.

Dodatkowy + małe zużycie akumulatora (ok. 0,5%/h wg twórców).