31-03-2019 02:59 PM – ostatnio edytowany 29-05-2019 11:48 AM przez MonikaGS
Już kilka razy na forum poruszany był temat braku diody LED dla powiadomień w najnowszych modelach Galaxy S10/+/e.
W oczekiwaniu na pojawienie się (o ile w ogóle pojawi się) aktualizacji przywracającej tę funkcjonalność chociażby przy użyciu LEDów w module pulsu można spróbować skorzystać z aplikacji ją zastępujących.
Pierwsza z nich to: Energy Ring - Battery indicator - do pobrania ze sklepu Google Play a wyświetlająca informację o stanie ładowania i naładowania naszej baterii.
Indykator wyświetla się jako obwódka wokół modułu/modułów przednich aparatów.Sposób wyświetlania jest modyfikowalny. Chociaż w celu skorzystania ze wszystkich dobrodziejstw aplikacji trzeba wpłacić dotację na konto jej twórcy.
Kolejna aplikacja to: Always On Edge - Edge Lighting
Jej funkcjonalność pozwala całkowicie zastąpić diodę powiadomień, nie tylko jeżeli chodzi o funkcje ładowania, ale również o wyświetlanie powiadomień z aplikacji.
Aplikacja również jest w pełni konfigurowalna i to w bardzo dużym zakresie, co możecie zobaczyć na poniższym filmie.
Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu.
Teraz jeszcze chcę Wam powiedzieć dlaczego wspomniałem o LED-ach w module pulsometru. Otóż okazuje się użyte tam diody można wykorzystać do innych funkcjonalności w naszych telefonach, o czym wspomniałem w tym temacie: Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10.
05-09-2019 11:50 AM
05-09-2019 03:37 PM
To ja poproszę o podpowiedź, bo zaraz trafi mnie szlag, jak wyłączyć to "Hide AOD". Można sobie palec połamać, a wyłączyć się tego nie daje 😞
14-11-2019 08:40 AM
Również dołączam się dopytania. Nie widzę wiadomości, powiadomień z whatsupa, co chwila muszę sprawdząc telefon ;/ ;/
14-11-2019 01:11 PM
Powiadomienia są wyświetlane na ekranie Always On Display. Jeżeli jednak ta funkcja Ci nie odpowiada, pozostaje skorzystać z rozwiązań oferowanych przez zewnętrzne aplikacje dostępne w Sklepie Google Play.
14-01-2020 09:56 AM
Pop up nie wyskakuje. Wifi i Bluetootha na telefonie włączyłem. Jestem ***** czy coś robię źle?
15-01-2020 05:22 PM
@Oskisko Generalnie z tego co widzę aplikacja ta jest we wczesnym dostępie, także być może tym spowodowany jest brak dalszej reakcji. Chyba lepiej będzie poszukać jakąś inną...
10-03-2020 07:39 AM
witam,
czy energy ring da sie tak ustawić aby dioda pokazywała kolor ładowanie podczas zablokowanego ekranu?
chyba, że jest jakaś inn aplikacja daje taką możliwość to proszę o jej nazwę.
uprzedzam podpowiedzi AOD włączony.
dzięki za pomoc
11-03-2020 02:11 PM
Nie widzę takiej opcji w Energy Ring.
Co do pozostałych aplikacji, to poczekajmy na opinie pozostałych użytkowników. Może ktoś już znalazł coś odpowiedniego dla Ciebie.
21-04-2020 11:39 AM
Witam, czy po dłuższym czasie użytkowania środkowej s10 znalazl ktoś dobre zastępstwo dla diody? Używałem przez jakiś czas AoD w opcji zawsze wyświetlaj, ale jak zobaczyłem jak szybko uciekają mi procenty baterii szybko przełączyłem na dotknij aby pokazać ;). Czy ktoś jest w stanie polecić coś co nie drenuje aż tak bardzo baterii? Czytałem ten wątek i widziałem, że były tam polecane aplikacje, ale czy ktoś ich używał/nadal uzywa i jest w stanie powiedzieć czy na dłuższą metę nie są zbyt prądożerne?
02-02-2021 01:15 AM — edytowano 02-02-2021 01:25 AM
Chyba nikt jeszcze nie polecał LED Me Know - używam od roku na S10+, wyświetla powiadomienia wokół obiektywu lub w dowolnym innym miejscu, wiele wzorów, pokazuje ładowanie i sygnalizuje naładowanie 100%, alarmuje przy niskim poziomie naładowania, można wybierać powiadomienia indywidualnie do każdej aplikacji, zmieniać kolory, wzory, prędkość "mrugania" i mnóstwo innych możliwości, predefiniowane ustawienia do wszystkich Samsungów serii S10/20/21, Note10 i in. Galaktyk. Polecam z czystym sumieniem.
Oczywiście wszystkie opcje dostępne po wykupieniu pełnej wersji (1,99$), ale wersja bezpłatna też "daje radę". Myślę, że warto przynajmniej przetestować.
Dodatkowy + małe zużycie akumulatora (ok. 0,5%/h wg twórców).