Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak certyfikatu urzadzenia

(Temat utworzony: 15-08-2020 08:23 PM)
3428 Wyświetlenia
Endbless_Blue
Journeyman
Opcje
Przeglądając ustawienia Sklepy Play zauważyłem, że moje urządzenie nie posiada certyfikatu. O co tu chodzi? Przecież Samsung Galaxy S20+ był zakupiony z legalnego źródła a konkretnie w Euro AGD.

image

Jurek
20 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Endbless_Blue
To co udało mi się zanieść na stronie Google
*Co to znaczy, że urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect
Jeśli urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect, Google nie dysponuje wynikami testów zgodności z Androidem.
O czym warto pamiętać:
- Urządzenia bez certyfikatu Play Protect mogą nie być bezpieczne.
- Urządzenia bez certyfikatu Play Protect mogą nie otrzymywać aktualizacji systemu Android ani aplikacji.
- Aplikacje Google na urządzeniach bez certyfikatu Play Protect nie są licencjonowane i mogą nie być prawdziwymi aplikacjami Google.
- Aplikacje i funkcje na urządzeniach bez certyfikatu Play Protect mogą działać nieprawidłowo.
- Kopie zapasowe danych na urządzeniach bez certyfikatu Play Protect mogą być tworzone w sposób, który nie jest bezpieczny.
*Co zrobić, jeśli urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect
Jeśli Twoje urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect, najlepiej skontaktuj się z jego producentem. Zapytaj o w pełni przetestowane urządzenie z certyfikatem Play Protect.
Endbless_Blue
Journeyman
Opcje
Tyle to i ja znalazłem. Zastanawiam się tylko jak to możliwe, że flagowy model nie posiada certyfikatu.
Jurek
0 Like
Olo8888
Journeyman
Opcje
skasuj cache i dane aplikacji sklep Google Play , jeśli masz aktualizację sklepu wygraną odinstaluj ja, to powinno rozwiązać problem , kiedyś miałem podobny problem i to co napisałem rozwiązało go.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy posiadasz wgraną najnowszą wersję oprogramowania? Jaki posiadasz wariant telefonu? Aby sprawdzić wariant przejdź kolejno do Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu i podaj wartości zaznaczone zieloną ramką na poniższym zrzucie ekranowym.

wariant-telefonu-samsung-community.png

Endbless_Blue
Journeyman
Opcje

Mam najnowszą wersję oprogramowania z łatkami zabezpieczenia na sierpień. Telefon XEO

Wyczyszczenie cache nic nie dało.

Ok problem już rozwiązany. Wersję Sklepu Play miałem zainstalowaną z zewnętrznych źródeł. Wyczyściłem dane aplikacji i aktualizowałem do najnowszej wersji. Temat do zamknięcia.

Jurek
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Świetnie, że udało się rozwiązać problem. Gdybyś na początku wspomniał o tym, że aplikacja pochodziła z zewnętrznego źródła to znacznie szybciej znaleźlibyśmy rozwiązanie 😉

Zymo
Apprentice
Opcje
byłbym bardzo wdzięczny jakbyś wytłumaczył mi jak to zrobiłeś krok po kroku
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Zymo Spróbuj na początku wyczyścić dane aplikacji, aby to zrobić, przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> Sklep Google Play -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

Zymo
Apprentice
Opcje
próbowałem już tej metody i nie zadziałała
0 Like