Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpieczne usuwanie pamięci OTG

(Temat utworzony: 02-02-2021 11:28 AM)
3555 Wyświetlenia
Members_S20FE
First Poster
Opcje

Czy jest jakiś sposób na dodanie do górnej belki, możliwości usuwania bezpiecznego pamięci OTG. We wszystkich dotychczasowych telefonach, miałem możliwość usuwania pamięci bezpośrednio z paska. W S20 FE muszę wejść do Ustawień -> Domyślna pamięć -> Zaawansowane i dopiero tam jest taka możliwość.

0 Like
9 Odpowiedzi
xkotsyczeq17
Pioneer
Opcje
Niestety nie jest to możliwe, też trochę mi tego brakuje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_S20FE@xkotsyczeq17, warto w takim wypadku zgłosić sugestię do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Poniżej podaję odnośnik do instrukcji.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

0 Like
osktracz
Student
Opcje

Ponawiam pytanie, gdzie jest ta opcja bezpiecznego usuwania USB bo nie mogę jej znaleźć i ilekroć wyciągam nośnik to wyskakuje powiadomienie o błędnym usunięciu sprzętu i prosi o reset telefonu.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@osktracz, Wystarczy, że z poziomu powiadomienia o pamięci USB dotkniesz przycisku Odinstaluj. Po tym można bezpiecznie odłączyć nośnik.

Screenshot_20230626_230418_One UI Home.jpg

Można to także zrobić przez aplikację Moje Pliki

Screenshot_20230626_231055_My Files.jpg

osktracz
Student
Opcje
Dzięki za odpowiedź, właśnie korzystałem z aplikacji sandisk i nie wiedziałem jak odłączyć i z panelu powiadomień takiej opcji nie miałem, ale jak wszedłem w moje pliki to znalazłem :face-with-tears-of-joy:
Members_ZvKXwI7
First Poster
Opcje

Niestety takie odłączanie nic nie zmienia. Po odłączeniu dysku USB i ponownym podłączeniu dysk jest niewidoczny.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_ZvKXwI7, Rozumiem, że Twój dysk w ogóle nie jest widziany przez telefon ?

0 Like
Members_HU9hx0M
First Poster
Opcje

Ja mam tak samo - odinstaluj skutkuje tym, że przy ponownym podłączeniu dysk jest niewidoczny w telefonie.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_HU9hx0M Dysk jest niewidoczny już na zawsze? Może spróbuj zrestartować telefon, albo zrobić reset apki USBsettings?

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > USBsettings > Pamięć > Wyczyść dane.