Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo słaba bateria S20

(Temat utworzony: 11-04-2020 09:40 PM)
21118 Wyświetlenia
pietrrekk
Journeyman
Opcje

Witam posiadam S20 , baterie dziś ładowałem o 8 rano od 20% do 90%, potem o 15 od 30% do 80%, jest godzina 20:30 i mam 19% , czy to jest normalne ze tak szybko się rozładowuje?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@peetereczek, czy przenosiłeś dane z poprzedniego telefonu na nowy? Zdarza się, że wraz z tymi danymi przenoszone są błędy co wpływa na działanie telefonu. Zerknij do poprzednich wiadomości, w których znajdziesz kilka przydatnych informacji.

0 Like
peetereczek
Pathfinder
Opcje
Przeniosłem kontakty, wiadomości i zdjęcia. Aplikacje zainstalowały się ze sklepu Play bez przenoszenia danych (później logowałem się i same synchronizowały z chmurą)
0 Like
peetereczek
Pathfinder
Opcje
Dzięki @nismo, to co w poradnikach napisane jest dawno wcielone w życie. Programowo już dawno zrobiłem wszystko, żeby oszczędzać baterię. Pozostaje się pogodzić, że korzystając z S20 ładowarkę trzeba nosić ze sobą (ew. powerbanka)

Moja opinia niech będzie ostrzeżeniem dla innych użytkowników, żeby nie oczekiwali zbyt wiele od baterii w S20
0 Like
Mario782
Navigator
Opcje

2 dni temu poświęciłem kolejne popołudnie i znów przywróciłem telefon do stanu fabrycznego i krok po kroku konfigurowałem go bez przenoszenia czegokolwiek ze starego telefonu. Z chmury przywróciłem jedynie kontakty i o dziwo telefon wreszcie działa jak powinien. Na jednym ładowaniu i normalnym użytkowaniu go przez cały dzień wieczorem mam 30% baterii i to bez trybu oszczędzania baterii!!. Naprawdę nie mam pojęcia co tym razem zrobiłem inaczej niż poprzednio a sugerując się tu wypowiedziami już przywracałem telefon do stanu fabrycznego bez przenoszenia danych ze starego smartona.

Dziękuje wszystkim za pomoc i sugestie. Wiara w Samsung S20 ożyła :smiling-face:

0 Like
jESZYQ
Apprentice
Opcje

..świetne te rady typu " powyłączaj wszystko"..jaki sens pakować to wszystko w tel.skoro i tak trzeba powyłączac. bo inaczej tel działa pół dnia z wył.ekranem..człowiek trochę muzyki posłucha.2xzadzwoni.chwile net i już na noc ładowanie.bo nie wiadomo czy 30%starczy na budzik rano..makabra

0 Like
Szymon386
Explorer
Opcje

Hej, posiadam s20 ultra, zauważyłem, że bateria od 10% bardzo szybko leci w dół. Jest to tak szybkie, że widoczne w oczach. Czasem nie zdążę dobiec do ładowarki. Czy jest to normalne? W trybie recovery cache został wyczyszczony a factory reset robiłem kilka tygodn

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Szymon386, moim zdaniem normalne, u mnie na innym telefonie też czasami tak się dzieje. Od czego to zależy? Kiedy w telefonie pozostaje ok 10% baterii, a mamy włączoną prądożerną aplikację, na przykład przeglądarkę, która potrzebuje do poprawnej pracy min. 15-20% baterii tu i teraz, bateria zaczyna znikać bardzo szybko, bo telefon nie wyrabia się z obsługą tej apki.

Ale pytanie jeszcze do @mirudo24@kamil40013@YOX, co myślicie?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Szymon386 Tak, jak wspomniał @OleksiiA ->  Wszystko zależy od aplikacji, jakie są uruchomione w danym momencie ( 10% baterii). Jeżeli nie korzystasz w ogóle z telefonu od 10% do 0%, a spadek jest dość szybki, wówczas można mówić o problemie z baterią.  

PS: Wiele również zależy od sposobu ładowania baterii (wolne ładowanie, szybkie ładowanie itd.).