Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria wifi i bluetooth

(Temat utworzony: 20-10-2021 05:05 PM)
2073 Wyświetlenia
robinson022
Explorer
Opcje
Odkupiłem z drugiej ręki telefon samsung s10 lite niestety nie działa bluetooth i wifi. Nie wiem co jest powodem reset sieci nic nie dał. Samsung Polska nie chce się podjąć naprawy mimo że telefon jest na gwarancji ponieważ nie mam do niego papierów choć sprawdzenie po imeiu uznaje gwarancję ale na terenie rumunii.
0 Like
18 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Otrzymałeś odmowę ponieważ zapisy gwarancyjne jasno definiują jakie dokumenty są potrzebne w momencie zgłaszania urządzenia do obsługi gwarancyjnej. Kupiłeś uszkodzone urządzenie bez dokumentów z dystrybucji europejskiej i w takim wypadku nic więcej nie poradzimy na forum.

samkac
Apprentice
Opcje
Wczoraj wifi i Bluetooth działał bez problemu ale rano okazało się że nie da się chociażby nawet włączyć obu z tych funkcji. Kiedy wejde w wifi lub Bluetooth I kliknę aby włączyć to po prostu się nie włącza i nawet nie pokazuje się nic nawet ikona się nie włącza (nie jest to problem z połączeniem tylko w ogóle z włączaniem bo nawet się nie włącza) restart telefonu nie pomógł i restart sieci i Bluetooth również nie pomógł
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Do kompletu możesz wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

samkac
Apprentice
Opcje
Zrobiłem już reset sieci wcześniej i nie pomógł i teraz też zrobiłem I również nic nie pomogło. Możesz wysłać jeszcze raz link z tych resetem cache bo nie może wejść w twój komentarz i mi się nie wyświetla nie wiem z jakiej przyczyny
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odnośnik będzie dokładnie taki sam. Jeżeli korzystasz z aplikacji Samsung Members to spróbuj wejść na forum przez przeglądarkę internetową i wtedy kliknij w odnośnik.

0 Like
samkac
Apprentice
Opcje
Już działa wszystko w porządku. Wielkie dzięki za pomoc :smiling-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@samkac, rozumiem, że wipe cache partition pomógł rozwiązać problem?

0 Like
samkac
Apprentice
Opcje
Tak
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@samkac, dziękuję za potwierdzenie. Cieszę się, że problem został rozwiązany.

0 Like