Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s10e - Dex - brak polskich znakow

(Temat utworzony: 03-03-2021 07:45 AM)
1888 Wyświetlenia
Mariusz78
Student
Opcje
Dzien dobry - pisze z trybu DEX - bez polskich znakow.
Mam stacje dokujaca ktora jest podlaczona bezposrednio do monitora.
Uzywam klawiatury i myszki firmy logitech.
Po aktualizacji do androida 11 przestaly dzialac polskie znaki. Mialem nadzieje ze ostatnia aktualizacja do nakladki systemowej to naprawi (One UI 3.1). W tym momencie funkcjonalnosc tego trybu mija sie z celem. Moze ktos z Was rozwiazal ten problem. Pozdrawiam.
0 Like
11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek spróbuj wykonać dwa proste kroki:

• wyczyść dane wszystkich aplikacji ze słowem DeX w nazwie (pamiętaj o włączeniu wyświetlania aplikacji systemowych),
  • wykonaj wipe cache partition.

Poniżej załączam instrukcje.

Wskazówka - rozwiązywanie problemów z aplikacjami:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Instrukcja - wipe cache partition:
Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like
Mariusz78
Student
Opcje
Próbowałem tego podczas pierwszej aktualizacji do androida 11, niestety to nic nie zmieniło. Później telefon był w autoryzowanym serwisie Samsunga gdzie był wymieniany port USB. Tam również system został usunięty i wykonano hard reset. W międzyczasie pisałem z kimś z serwisu Samsunga i zwracałem uwagę że DEX po aktualizacji stracił tą funkcjonalność. Polecono mi abym zrobił to samo. To niestety nie działa.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pozostaje wykonać hard reset bez przywracania kopii. Jeżeli problem pozostanie to najprawdopodobniej jest to błąd w oprogramowaniu i trzeba go zgłaszać za pomocą aplikacji Samsung Members.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung:
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Isadorian
Voyager
Opcje
Cześć, mi pomogła taka procedura:
podczas pisania na fizycznej klawiaturze kliknij na ikonkę klawiatury (na pasku DEX) >pojawi się klawiatura na telefonie > wprowadź polski znak np "ł" na telefonie > od teraz wprowadzanie polskich znaków z fizycznej klawiatury będzie możliwe.

Screenshot_20210304_172516_13075.jpg

LuWi
Pioneer
Opcje

No strasznie wygodne klikać co chwilę na ikonkę podczas pisania długiego np. e-maila. Szla* mnie trafia z tym!

0 Like
Members_R2F8MWD
First Poster
Opcje

trzeba tochę poczyścić dostępy

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam. Zainstalowałem na Windows 10 aplikację SamsungDex i podłączyłem telefon Samsung Galaxy Note 10+. Okazało się że podczas pisania na laptopie w aplikacji DEX np. SMS, ni pokazuje w ogóle wszystkich liter typu ę, ą, ó, ż, ź, ń, ć, ł, ś. Jest to 9 liter które ciągle używam i nie mogę tego zmienić . Jak biorę telefon do ręki i piszę sms z ręki, to te wszystkie litery są. Proszę o pomoc. 

0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Należy ustawić polski język w ustawieniach klawiatury, będąc w dex.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Ustawiłem język polski w DEX i nadal problem nie został rozwiązany . Prośba o pomoc. 

meritum005_0-1666765908328.png

Ciekawostką jest to, że przed ostatnią aktualizacją programy SAMUSUNG DEX wszystko hulało jak należy

0 Like