Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku alarmu przy włączonej samej wibracji

(Temat utworzony: 27-01-2020 06:29 AM)
18770 Wyświetlenia
Rossi4
Student
Opcje

Witam,

Od paru dni mam problem z dźwiękiem alarmu. Przy wyłączonych dźwiękach (tylko tryb wibracji) alarm nie dzwoni, jest jedynie wibracja, a wcześniej nie miałam takiego problemu.

Dźwięki systemu zawsze normalnie były włączone i można było je podgłaszać przy wyciszonych dźwiękach ogólnych a teraz jest z tym problem.

Budzik nie dzwoni tylko wibruje.

0 Like
11 Odpowiedzi
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Hej, sprawdź w ustawieniach budzika czy nie masz włączonej opcji wibruj jak telefon jest wyciszony. Wejdź w alarmy, później naciśnij te 3 pionowe kropki z prawej strony, przejdź do ustawień i sprawdź czy nie masz ustawionej opcji Wibruj- alarmy i minutniki :smiling-face:

Rossi4
Student
Opcje

Super, dzięki za pomoc :winking-face: zmieniłam i wszystko już działa jak powinno :winking-face: pozdrawiam

0 Like
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłem pomóc:)

Nowy121
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem, ale nie rozwiążę go w ten sposób, bo po wciśnięciu tych trzech kropek mam tylko opcje "usuń/kontakt z nami/zegar - informacje". Dlaczego nie mam w ogóle opcji ustawienia? W dźwiękach również nie ma sekcji alarm.
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Nowy121 Usuń dane aplikacji Zegar:

ustawienia > aplikacje > zegar > domyślna pamięć > wyczyść dane i pamięć

i ponownie  sprawdź rozwiązanie podane przez @LarsonP 

0 Like
prymus
Explorer
Opcje
A ja mam taki problem jak próbuje wybrać dzwonek alarmu to mam napisane niedozwolone podczas połączenia czyściłem dane i nic nie pomogło
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@prymus Taki komunikat pojawił się nagle czy np. po aktualizacji?

0 Like
WholeGr4in
First Poster
Opcje
Funkcja jest ale nic nie zmienia. Dźwięk systemu i alarmów pozostaje wyciszony niezależnie od ustawienia
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@WholeGr4in Hej! Jakby co, to ta funkcja powinna być wyłączona, aby wszystko działało jak należy. Spróbuj też wyczyścić dane aplikacji Zegar, a później wyłączyć funkcje "Wibruj - alarmy i minutniki.

Czyszczenie danych:
Ustawienia > Aplikacje > Zegar> Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Upewnij się też, że masz wszystkie najnowsze aktualizacje, a potem wykonaj czyszczenie partycji cache. Nie zapomnij, że aby je wykonać, od Androida 11 i w górę musisz podłączyć telefon do komputera. Przesyłam link do poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Jeżeli to nie pomoże, kontaktuj się z działem wsparcia, żeby jakiś technik zajrzał do telefonu i go sprawdził:
https://www.samsung.com/pl/support/#contact