Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat s21 ULTRA problem z autofocusem

(Temat utworzony: 27-04-2021 11:58 PM)
4650 Wyświetlenia
berger001
Explorer
Opcje
Siema, dziś s21U poległ. Moze ktoś z Was ma rozwiązanie. Aparat dziś zaczął wariować. Na głównym, czyli 1.0x oraz 108mp nie łapie ostrości powyżej 1 metra (nawet nie próbuję-zaznaczam coś co jest oddalone i nic się nie dzieje łapie ostrości czegoś co jest blizej), poniżej tej wartości płynnie zmienia ostrość, nie pomaga tryb polepszania ostrości. Na pozostałych obiektywach jest ok, resetowałem, restartowałem, ustawienia fabryczne i nic... 
BercikForester
Explorer
Opcje
No masakra z tym s21 ultra. Mi jeszcze nie wymienią aparatu bo mam odprysk wielkości główki od szpilki na ekranie.
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
A co ma jedno z drugim wspólnego? Ekran to Twoja sprawa... aparat łaski nie robią wada fabryczna....
0 Like
BercikForester
Explorer
Opcje
Według serwisu to mam uszkodzenie mechaniczne które dyskwalifikuję telefon do naprawy gwarancyjnej. Rozumiem jak by wyświetlacz były cały pęknięty to by było problemem otworzyć telefon. Dostałem super ofertę wymienić w pełni sprawny ekran za jedyne 1500zł. Wtedy mi naprawią aparat
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@BercikForester, ekran uszkodzony w jakikolwiek sposób, z odpryskiem, pęknięciem czy nawet głębokimi rysami, jest o wiele łatwiejszy do uszkodzenia w trakcie naprawy. Gdyby w serwisie pęknięcie pogłębiłoby się, serwis musiałby odkupować cały ekran (nie może oddać w telefonu w stanie gorszym, niż go otrzymał). To raczej zrozumiałe, że centra serwisowe wolą tego uniknąć.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

BercikForester
Explorer
Opcje
Jak byś zobaczyła mój ekran to byś powiedziała że u mnie to już przesadzili. Odprysk znaleźli pod mikroskopem i zdjecie zrobili. Sam nie widziałem go i to teraz żeby je zauważyć naprawdę trzeba się wysilić
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@BercikForester, możliwe, ale naruszenie ciągłości ekranu to naruszenie ciągłości ekranu. Taka praktyka jest w serwisach stosowana od dawien dawna.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

BercikForester
Explorer
Opcje
Wiecie może gdzie wysyla Orange telefony do naprawy? CDTI czy inny serwis?
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Wszelakie serwisy to jest dramat... właśnie jestem po małej awanturze w moim serwisie. Dopiero z właścicielem udało sie dogadać. Trzymali mój tel 2 tyg i nic nie stwierdzili... dziś wracam z tą samą usterką mówię co i jak... niech zamówią części... jak będą u niech na miejscu zostawie tel na 1 dzien i wymienią moduł aparatu.... to nie... mam zostawić tel w celu diagnostyki.... nawet zdjęć rozmazanych nie chciał oglądać... dramat... Dopiero z właścicielem się dogadałem.
0 Like
Skirphy
Apprentice
Opcje

Pozwolę sobie odkopać, bo trafiłem na ten wątek bo mój telefon trapił ten sam problem w aparacie głównym. Dokładnie nie ostrzył od jakiegoś czasu na odległość powyżej metra. Autofocus szalał i potrząsanie albo tapnięcie w rant telefonu pomagało na chwilę obudzić autofocus. Zrobiłem wszystkie zalecenia z formatem telefonu na czele, nie pomogło. Zaniosłem więc telefon do serwisu w Manufakturze w Łodzi. Nie wiem jakie macie doświadczenie z serwisami, ale ja jestem wręcz zaskoczony jak sobie z tym szybko poradzili. Po 26h (dosłownie) od zdania urządzenia, dostałem sms że jest już do odebrania. Wymienili mi moduł aparatu głównego, ostrzy perfekcyjnie, nawet nie wiem czy nie są lepsze te zdjęcia. Telefon miałem z przedsprzedaży, możliwe że to był jakiś problem wieku dziecięcego, może nowsze moduły są po prostu lepsze. Serwis oczywiście nic nie uszkodził, ani rysy, telefon jest w takim stanie w jakim go oddałem. Mogę z czystym sumieniem polecić.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Potwierdzam... u mnie również po wymianie modułu działa jak wcześniej i fotki rewelacyjne. Telefon również z przedsprzedaży. U mnie dodatkowo wymienili cały tył na nowy.