Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android 11 easter egg (OneUI 3.1)

(Temat utworzony: 05-03-2021 11:15 AM)
3913 Wyświetlenia
Isadorian
Voyager
Opcje
Android 11 zawiera ukrytą mini grę (podobnie jak Android 7) do "wabienia wirtualnych kotów".
W pierwszej kolejności aktywujemy easter egg'a.
Kikamy trzy razy na numer wersji Androida 11 w informacjach o oprogramowaniu. 
Następnie "wykręcamy" potencjometr trzy razy do 11, do momentu pojawienia się ikonki kota na samym dole ekranu.

W najnowszej wersji OneUI 3.1, za pomocą przycisku "urządzenia" w szybkim panelu możemy dodać trzy kontrolki "Cat Controls".

Pierwsza kontrolka z Kropelką - przeciągnij od lewej do prawej by nalać wodę. 

Druga kontrolka - Miska z karmą (środkowa kontrolka) kliknij w małe białe kółeczko w prawym górnym rogu, by nasypać karmy. 

Trzecia kontrolka - Różowa rybka (kocia zabawka) kliknij w białe kółeczko by zwabić kota. 

Ta mini gra a raczej easter egg nie zawiera animacji, zwrotów akcji i walki z bossem. Po przeklikaniu trzech kontrolek, po jakimś czasie "odwiedzi" nas losowo wygenerowany awatar kota (bardzo podobne koty jak w Android 7). Losowo wygenerowany obrazek kota pojawi się w postaci powiadomienia, możemy go udostępnić i jednocześnie zapisać w galerii. 

image

image

9 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Isadorian 

Fajnie by było gdybyś opisał całego Easter egg.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Isadorian  Ciekawa informacja,  dzięki.😀

Eveline90
Apprentice
Opcje
ciekawe , zaraz zacznę sprawdzać co to 😅
Citizen2020
Voyager
Opcje
Na M21 nie działa (OneUI 3.0 Core).
0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
Działa tylko z OneUI 3.1
0 Like
Eveline90
Apprentice
Opcje
mi taki malutki kot wyskoczył i ikonki. niby sie bawić i nakarmic kota ale żadnej animacji, nic 🤷🏼‍♀️

Screenshot_20210305-183128_Android R Easter Egg.jpg

Screenshot_20210305-183123_One UI Home.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eveline90  U mnie nie udało sie włączyć.

0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje

U mnie podobnie.  Potrafię włączyć w urządzeniach ale po chwili mi je wyrzuca...

0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
Poniżej instrukcja:

Pierwsza kontrolka z Kropelką - przeciągnij od lewej do prawej by nalać wodę.

Druga kontrolka - Miska z karmą (środkowa kontrolka) kliknij w małe białe kółeczko w prawym górnym rogu, by nasypać karmy.

Trzecia kontrolka - Różowa rybka (kocia zabawka) kliknij w białe kółeczko by zwabić kota.

Ta mini gra a raczej easter egg nie zawiera animacji, zwrotów akcji i walki z bossem.

Po przeklikaniu trzech kontrolek, po jakimś czasie "odwiedzi" nas losowo wygenerowany awatar kota (bardzo podobne koty jak w Android 7). Losowo wygenerowany obrazek kota pojawi się w postaci powiadomienia, możemy go udostępnić i jednocześnie zapisać w galerii.

Cat_683_13082.png