Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE 5G - Problem z obsługą dwóch kart SIM - Android 11

(Temat utworzony: 04-01-2021 11:12 PM)
4915 Wyświetlenia
krzysgg
Journeyman
Opcje

Dzień dobry.

Posiadam S20 FE 5G z sieci PLUS (PLS) i korzystam z dwóch kart SIM z sieci PLUS (abonament). Po aktualizacji do Android 11 OneUI 3.0 nastąpił brak możliwości bezpośredniego korzystania dwóch kart SIM przez co mam problem z korzystaniem z drugiej karty SIM oraz nie mogę wykonywać Wideorozmów.

Aplikacja Kontakty, Telefon miały w Android 10 dwie słuchawki z każdej karty SIM oraz ikonkę Wideorozmowy z której korzystałem, natomiast aplikacja Wiadomości posiadała dwa „samolociki” z dwóch kart SIM. Jednocześnie w Ustawieniach->Połączenia->Menedżer kart SIM->Więcej ustawień karty SIM brakuję funkcji Potwierdź kartę SIM do połączeń. Porównanie tego co opisuję załączam w postaci zdjęcia.

Ciekawe czy celowo wyłączono funkcję bezpośredniego wyboru dzwonienia i wysyłania wiadomości oraz Wideorozmowy, a także opcji w ustawieniach, czy po prostu przypadkowo pominięto i zostanie to przywrócone w kolejnych poprawkach oprogramowania?

S20_FE_5G Android.jpg

23 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung zmienił obsługę Dual SIM w nakładce One UI 3. Od teraz dla każdego kontaktu z osobna można przypisać kartę SIM, dzięki czemu nie trzeba się zastanawiać w momencie kiedy chcemy do kogoś napisać lub zadzwonić. Stąd też brak wyboru karty SIM w aplikacjach Telefon oraz Kontakty.

Odnośnie wideorozmowy to u mnie ikonka jest widoczna ale z aplikacji Google Duo. Załączam zrzut ekranowy.

Screenshot_20210104-234305_Phone.jpg

Lukasz007
First Poster
Opcje
Ja mimo wszystko uważam że poprzednie rozwiązanie było lepsze
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgłoś zatem sugestię dotyczącą obsługi Dual SIM za pomocą aplikacji Samsung Members. Uruchom aplikację a następnie kliknij w biały plus na niebieskim tle i wybierz opcję "Zadaj pytania" lub "Czat tekstowy".

mjrh22a
Explorer
Opcje
Tak wszystko fajnie tylko nie raz nie ma sygnału na danej karcie i chce skorzystać z drugiej i dostaje irytacji... rozwiązanie wprowadzone przez samsunga w porównaniu do poprzedniego jest duuuuużo gorsze
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgłoś zatem sugestię do firmy Samsung odnośnie działania Dual SIM.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

jacekkk
Apprentice
Opcje
jak przywrocic ustawienia sprzed aktualizacji?
w tej chwili korzystanie z dual sim jest bezuzyteczne!!!
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jacekkk  napisał(a):
jak przywrocic ustawienia sprzed aktualizacji?
w tej chwili korzystanie z dual sim jest bezuzyteczne!!!

Nie ma takiej możliwości.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jacekkk, zerknij do poniższego poradnika, w którym znajdziesz kilka wskazówek odnośnie korzystania z Dual SIM w Android 11.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

0 Like
jacekkk
Apprentice
Opcje
jak cofnac te aktualizacje w moim telefonie?
to co zrobiliscie jestem problemem a nie ulatwieniem
0 Like