04-01-2021 11:12 PM
Dzień dobry.
Posiadam S20 FE 5G z sieci PLUS (PLS) i korzystam z dwóch kart SIM z sieci PLUS (abonament). Po aktualizacji do Android 11 OneUI 3.0 nastąpił brak możliwości bezpośredniego korzystania dwóch kart SIM przez co mam problem z korzystaniem z drugiej karty SIM oraz nie mogę wykonywać Wideorozmów.
Aplikacja Kontakty, Telefon miały w Android 10 dwie słuchawki z każdej karty SIM oraz ikonkę Wideorozmowy z której korzystałem, natomiast aplikacja Wiadomości posiadała dwa „samolociki” z dwóch kart SIM. Jednocześnie w Ustawieniach->Połączenia->Menedżer kart SIM->Więcej ustawień karty SIM brakuję funkcji Potwierdź kartę SIM do połączeń. Porównanie tego co opisuję załączam w postaci zdjęcia.
Ciekawe czy celowo wyłączono funkcję bezpośredniego wyboru dzwonienia i wysyłania wiadomości oraz Wideorozmowy, a także opcji w ustawieniach, czy po prostu przypadkowo pominięto i zostanie to przywrócone w kolejnych poprawkach oprogramowania?
24-02-2021 10:37 AM
Zaraz to zrobię bo jestem załamana. Dla mnie to duże utrudnienie. Dużo korzystam z telefonu i teraz zajmuje mi to dużo czas 😞 Mam nadzieje że to ktoś szybko poprawi 😞
24-02-2021 10:43 AM
A jak Pan wysyła smsy ? Jak mam przypisany numer do SIM1 to da się wysłać smsa z tej drugiej karty SIM?
24-02-2021 03:15 PM
@aga_sam, w konwersacji można zmienić kartę SIM. Więcej informacji znajdziesz w poniższym poradniku.
21-01-2022 01:28 PM