Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE 5G - Problem z obsługą dwóch kart SIM - Android 11

(Temat utworzony: 04-01-2021 11:12 PM)
4916 Wyświetlenia
krzysgg
Journeyman
Opcje

Dzień dobry.

Posiadam S20 FE 5G z sieci PLUS (PLS) i korzystam z dwóch kart SIM z sieci PLUS (abonament). Po aktualizacji do Android 11 OneUI 3.0 nastąpił brak możliwości bezpośredniego korzystania dwóch kart SIM przez co mam problem z korzystaniem z drugiej karty SIM oraz nie mogę wykonywać Wideorozmów.

Aplikacja Kontakty, Telefon miały w Android 10 dwie słuchawki z każdej karty SIM oraz ikonkę Wideorozmowy z której korzystałem, natomiast aplikacja Wiadomości posiadała dwa „samolociki” z dwóch kart SIM. Jednocześnie w Ustawieniach->Połączenia->Menedżer kart SIM->Więcej ustawień karty SIM brakuję funkcji Potwierdź kartę SIM do połączeń. Porównanie tego co opisuję załączam w postaci zdjęcia.

Ciekawe czy celowo wyłączono funkcję bezpośredniego wyboru dzwonienia i wysyłania wiadomości oraz Wideorozmowy, a także opcji w ustawieniach, czy po prostu przypadkowo pominięto i zostanie to przywrócone w kolejnych poprawkach oprogramowania?

S20_FE_5G Android.jpg

23 Odpowiedzi
aga_sam
Journeyman
Opcje

Zaraz to zrobię bo jestem załamana. Dla mnie to duże utrudnienie. Dużo korzystam z telefonu i teraz zajmuje mi to dużo czas 😞 Mam nadzieje że to ktoś szybko poprawi 😞

0 Like
aga_sam
Journeyman
Opcje

A jak Pan wysyła smsy ? Jak mam przypisany numer do  SIM1 to da się wysłać smsa z tej drugiej karty SIM?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aga_sam, w konwersacji można zmienić kartę SIM. Więcej informacji znajdziesz w poniższym poradniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

kris222k
First Poster
Opcje
Zmieńcie to proszę,starą wersja byla o wiele wygodniejsza. Ludzie czasami zamiennie korzystają z dwóch kart nawet w ramach tych samych kontaktów. A smsy to wpgole nawet przełączając się pomiędzy kartami wiadomość ginie. Dajcie prawo wyboru użytkownikom
.
0 Like