Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Alarm został pominięty - jak to wyłączyć?

(Temat utworzony: 20-03-2020 10:52 AM)
30333 Wyświetlenia
Jakubb61
Journeyman
Opcje

Witam, mam problem z swoim s10 mianowicie za każdym razem gdy ustawie budziki na rano, np

7:00, 7:30, 8:00 to 2 z nich zostają pominięte.

Wie ktoś może jak to wyłączyć żeby dzwonił każdy budzik a nie tylko jeden z trzech?

0 Like
17 Odpowiedzi
AgataQrek
Student
Opcje
U mnie jest taka sytuacja, że nastawiam jeden budzik i mi go pomija. Nic nie robię. Po prostu rano wstaje patrzę: budzik pominięty, a potem wszystko na szybko, żeby się nie spóźnić 🙄 jak to naprawić? Zrobiłam co tutaj pisaliście, ale to nic nie pomogło 😞
LukaszW
Expert
Opcje

@AgataQrek, proponuję sprawdzić jedną rzecz, gdyż często zdarza się wyciszyć telefon na czas snu: wejdź w aplikację Zegar > 3 kropki > ustawienia > wyłącz funkcję ,,Wibruj - alarmy i minutniki". Przez tę funkcję alarm może nie dzwonić w połączeniu z trybem Nie przeszkadzać, bądź innymi trybami.

Olililia
First Poster
Opcje
Widzę, że problem stary. Od kilku miesięcy mój samsung też pomija alarmy, czasami pojedyncze. Ktoś znalazł rozwiązanie? Powyższe opisane nic nie dały.
PatrykF
Expert
Opcje

@Olililia Zwykle tak się dzieje, jeżeli urządzenie jest w użyciu. Może to być też błąd aplikacji i wtedy pomaga wyczyszczenie danych aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje > Zegar > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane

Members_Qc0459B
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem (A55 5g) - ustawiony alarm na 8 rano, 5 dni w tygodniu, zwykle dzwoni dzisiaj i w czwartek nie. Telefon nie był wówczas używany, bateria 60%, oszczędzanie wyłaczone, tryb cichy do 7 rano.
Alarm, który czasem zadzwoni, a czasem nie jest całkowicie bezużyteczny, jak potrzebuję się obudzić, to nie chcę grać w rosyjską ruletkę i na 80% wstać. Widząc że od 4 lata problem nie został rozwiązany mogę tylko żałować, że kupiłem Samsunga i dokupić do niego stacjonarny budzik (a potem wozić go ze sobą np. na wakacje, argh). 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak obserwuje tematy z nie działajacym budzikiem to od ponad roku zaczołem używać na swoim telefonie Galaxy A53 5G i jeszcze od ponad roku nigdy nie miałem takiego problemu jakie są opisywane na forum.

Cały czas mam wlączone oszczedzanie baterii i budzik dziala. Może jest wybrana pierwszca opcja jak na pierwszym zdjęciu?

Jeszcze na takie problemy z budzikiem powoduje aplikacja mesager

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/problem-z-budzikiem-podczas-rozmowy/m-p/...

Screenshot_20240520_140137_Clock.jpgScreenshot_20240528_102448_Clock.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  zgadzam się z Tobą.  Ja również nigdy nie miałem problemów z budzikiem. Jeżeli coś jest nie tak to pewnie coś jest źle ustawione w budziku że np. Ma pomijać jakieś dni lub czas...

PatrykF
Expert
Opcje

@Members_Qc0459B Ostatnio udało się zidentyfikować przyczynę tego problemu w innym temacie. Jest to... aplikacja Messenger. Czyszczenie danych aplikacji Messenger, bądź jej przeinstalowanie może pomóc, jednak problem i tak zazwyczaj wraca. Jest to powodowane przez rozmowy głosowe Messengera. Messenger nie zamyka ich poprawnie i to powoduje, że pomijane są alarmy i muzyka puszczana przez słuchawki brzmi co najmniej dziwnie. Osobiście mam ustawioną procedurę na wymuszone wyłączanie aplikacji Messenger codziennie o godzinie 23:00.

Ustawienia > Tryby i procedury > Procedury > Dodaj:
JEŚLI > Określony czas (ustaw 23:00)
WTEDY > Wyłącz aplikację > Messenger.

Mam jeszcze dodatkową procedurę ustawioną na ręczne wywoływanie z tym samym efektem. Nie mam już problemu ani z zegarem ani z muzyką brzmiącą jak z glinianego dzbanka. Niestety niespecjalnie jest to problem po stronie telefonu. Winowajcą jest tu niestety sama aplikacja.