20-03-2020 10:52 AM
Witam, mam problem z swoim s10 mianowicie za każdym razem gdy ustawie budziki na rano, np
7:00, 7:30, 8:00 to 2 z nich zostają pominięte.
Wie ktoś może jak to wyłączyć żeby dzwonił każdy budzik a nie tylko jeden z trzech?
22-12-2021 08:09 AM — edytowano 22-12-2021 08:10 AM
22-12-2021 04:41 PM
@AgataQrek, proponuję sprawdzić jedną rzecz, gdyż często zdarza się wyciszyć telefon na czas snu: wejdź w aplikację Zegar > 3 kropki > ustawienia > wyłącz funkcję ,,Wibruj - alarmy i minutniki". Przez tę funkcję alarm może nie dzwonić w połączeniu z trybem Nie przeszkadzać, bądź innymi trybami.
17-06-2023 07:39 PM
19-06-2023 06:28 PM
@Olililia Zwykle tak się dzieje, jeżeli urządzenie jest w użyciu. Może to być też błąd aplikacji i wtedy pomaga wyczyszczenie danych aplikacji:
Ustawienia > Aplikacje > Zegar > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane
28-05-2024 10:11 AM
Mam ten sam problem (A55 5g) - ustawiony alarm na 8 rano, 5 dni w tygodniu, zwykle dzwoni dzisiaj i w czwartek nie. Telefon nie był wówczas używany, bateria 60%, oszczędzanie wyłaczone, tryb cichy do 7 rano.
Alarm, który czasem zadzwoni, a czasem nie jest całkowicie bezużyteczny, jak potrzebuję się obudzić, to nie chcę grać w rosyjską ruletkę i na 80% wstać. Widząc że od 4 lata problem nie został rozwiązany mogę tylko żałować, że kupiłem Samsunga i dokupić do niego stacjonarny budzik (a potem wozić go ze sobą np. na wakacje, argh).
28-05-2024 10:29 AM — edytowano 28-05-2024 10:37 AM
Jak obserwuje tematy z nie działajacym budzikiem to od ponad roku zaczołem używać na swoim telefonie Galaxy A53 5G i jeszcze od ponad roku nigdy nie miałem takiego problemu jakie są opisywane na forum.
Cały czas mam wlączone oszczedzanie baterii i budzik dziala. Może jest wybrana pierwszca opcja jak na pierwszym zdjęciu?
Jeszcze na takie problemy z budzikiem powoduje aplikacja mesager
28-05-2024 12:06 PM
@vdsl2 zgadzam się z Tobą. Ja również nigdy nie miałem problemów z budzikiem. Jeżeli coś jest nie tak to pewnie coś jest źle ustawione w budziku że np. Ma pomijać jakieś dni lub czas...
28-05-2024 12:41 PM
@Members_Qc0459B Ostatnio udało się zidentyfikować przyczynę tego problemu w innym temacie. Jest to... aplikacja Messenger. Czyszczenie danych aplikacji Messenger, bądź jej przeinstalowanie może pomóc, jednak problem i tak zazwyczaj wraca. Jest to powodowane przez rozmowy głosowe Messengera. Messenger nie zamyka ich poprawnie i to powoduje, że pomijane są alarmy i muzyka puszczana przez słuchawki brzmi co najmniej dziwnie. Osobiście mam ustawioną procedurę na wymuszone wyłączanie aplikacji Messenger codziennie o godzinie 23:00.
Ustawienia > Tryby i procedury > Procedury > Dodaj:
JEŚLI > Określony czas (ustaw 23:00)
WTEDY > Wyłącz aplikację > Messenger.
Mam jeszcze dodatkową procedurę ustawioną na ręczne wywoływanie z tym samym efektem. Nie mam już problemu ani z zegarem ani z muzyką brzmiącą jak z glinianego dzbanka. Niestety niespecjalnie jest to problem po stronie telefonu. Winowajcą jest tu niestety sama aplikacja.