Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Syntezator mowy PL

(Temat utworzony: 31-01-2021 09:44 PM)
9011 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wiem , że raczej nie ma mowy , w Iphonie niby też ale jak się pokręci w ustawieniach i wyłączy domyślny syntezator to gada po polsku , częściowo,  
A w Samsung mowa PL , dlaczego oficjalnie nie ma , Samsung wcale nie mało sprzedaje telefonów w Polsce , jak pójdzie z 1000 próśb to zrobią wreszcie , przez 10 lat nie dało rady, może teraz , 
Więc czy da się coś zrobić z tym PL ?

image

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Z tego co widzę to możliwy jest do ustawienie jedynie kobiecy głos.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

23 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Możesz zamienić preferowany mechanizm na "Zmiana tekstu na mowę", wówczas będziesz posiadał możliwość wyboru języka polskiego.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
poproszę skrina bo nie mogę znaleźć,

Screenshot_20210131-222103_Samsung text-to-speech engine.jpg

Screenshot_20210131-222038_Galaxy Store.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli zainstalujesz przedstawioną przez siebie aplikacje, to również w zaprezentowanej przez Ciebie konfiguracji w pierwotnym poście, będziesz posiadał już język polski.

Screenshot_20210131-224258_Settings.jpg

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
super , to rozwiązanie dziękuję 🙂
czy tylko kobiecy glos ustawiany?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Proszę :smiling-face:  Decyzja, z której możliwości chcesz korzystać ( Samsung/ Google) należy do Ciebie :winking-face:

0 Like
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Z tego co widzę to możliwy jest do ustawienie jedynie kobiecy głos.

Bart81
Navigator
Opcje

Witam, mam problem z aplikacjami. Kiedy mam włączoną opcje "tekst na mowę" telefon czyta mi powiadomienia w dwóch językach na raz tzn. najpierw po angielsku natomiast po kilku sekundach w j. Polskim. Już wszystko przestudiowałem, przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych w ustawieniach talkback jest ustawiony j polski i nie wiem dlaczego tak się dzieje.  Obecnie używam tylko aplikacji  Sofascore i np. po strzeleniu gola nadal włącza się powiadomienie w j. Angielskim a za 2 sekundy w j. Polskim...ma ktoś pomysły gdzie leży problem? 

Może ktoś spróbuje mi potwierdzić czy u was także się tak dzieje np z tą aplikacją?

Byłbym wdzięczny za pomoc. 

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Bart81 masz w ustawieniach dodany jedynie język polski?
Ustawienia>Zarządzanie ogólne>Język i wprowadzanie>Język.

0 Like