Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S21 FE | S21 | S21+ | S21 Ultra

(Temat utworzony: 15-01-2021 11:16 AM)
99386 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy-S21.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G oraz Galaxy S21 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO lub EUX). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później. Poniżej zamieszczam odnośniki do najnowszych informacji o aktualizacjach:

Galaxy S21 FE (SM-G990B):

Galaxy S21 FE (SM-G990B2):

Galaxy S21 5G (SM-G991B):

Galaxy S21+ 5G (SM-G996B):

Galaxy S21 Ultra (SM-G998B):

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

1 529 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Gregdmc
Navigator
Opcje
Na jaki tel ta aktualizacja .U mnie jeszcze nie ma ostatnia mam z 3 kwietnia .No chyba że to ta sama.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Gregdmc, a powiedz, jaki dokładnie masz model i pokaż, jaką masz obecnie wersję oprogramowania?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

blachy1
Apprentice
Opcje

Czesc, od niedawna posiadam s21 fe i mam problem z aktualizacją, gdyż jej nie ma. Nie wykrywa jej. Zabezpieczenia z grudnia, wskazuje na aktualny telefon. Ten jest z Playa. Próbowałem połączyc się przez Smart switch ale po wykryciu telefonu, prośbie o jego odblokowanie, prosi o aktualizację Smart switch na urządzeniu (jest oczywiście najnowsza) po czym wyrzuca błąd aktualizacji. I tak w kółko. Jakieś rady?

Screenshot_20230418_210556_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@blachy1, spróbuj ponownie zainstalować aplikację Smart Switch w telefonie. Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

blachy1
Apprentice
Opcje

Dzięki za podpowiedź. Niestety nie pomogło. Dziś spróbuję w pracy na innym komputerze. Na moim próbowałem na 2 różnych kablach USB, aktualizowałem ponownie sterowniki USB z poziomi aplikacji Smart Switch i za każdym razem mam taki błąd:
1.png2.png

0 Like
blachy1
Apprentice
Opcje

Sprawdzone na 2 komputerach i 2 innych telefonach. S20 i innym S21 FE - na każdym wyskakuje taki sam błąd aktualizacji. Najpewniej albo Windowsowa albo Androidowa apka mają jakiś błąd. BTW, a może być że PLAY aż tak bardzo opóźniałby upgrade'y, że mam zabezpieczenia dopiero z grudnia?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@blachy1, dla Galaxy S21 FE (wersja G990B i G990B2) najnowsza aktualizacja pochodzi z marca tego roku. Na Twoim miejscu wykonałbym hard reset bez kopii zapasowej i wtedy ponownie bym sprawdził dostępność aktualizacji zarówno z poziomu telefonu jak i w aplikacji Smart Switch.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

blachy1
Apprentice
Opcje

Zaraz po godzinie 9 wskoczyła aktualizacja windowsowej apki. Po tym wszystko poszło gładko i już jestem po upgrade. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@blachy1, dziękuję za informację. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.

0 Like