Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S21 FE | S21 | S21+ | S21 Ultra

(Temat utworzony: 15-01-2021 11:16 AM)
98114 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy-S21.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G oraz Galaxy S21 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO lub EUX). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później. Poniżej zamieszczam odnośniki do najnowszych informacji o aktualizacjach:

Galaxy S21 FE (SM-G990B):

Galaxy S21 FE (SM-G990B2):

Galaxy S21 5G (SM-G991B):

Galaxy S21+ 5G (SM-G996B):

Galaxy S21 Ultra (SM-G998B):

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

1 511 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zbliża się pierwsza aktualizacja o numerze G99*BXXU1AUA4 dla wszystkich modeli. Na ten moment nie jest jeszcze dostępna w Polsce, ale osoby, które zamówiły telefon w przedsprzedaży na pewno po wyjęciu z pudełka będą mogły od razu zainstalować aktualizację. Nowe oprogramowanie wprowadza następujące nowości:

• Ulepszono wydajność aplikacji Aparat
  • Poprawiono łączność i stabilność łączności Wi-Fi.
  • Poprawiono działanie Rozpoznawania odcisków palców.
  • Ulepszono ogólną stabilność funkcji.
  • Poprawiono stopień zabezpieczenia urządzenia (2021-01-01).

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacja U1AUA4 dla wszystkich modeli S21, o której wspomniałem w poprzedniej wiadomości, jest już dostępna dla wariantu XEO.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung rozpoczął udostępnianie kolejnej aktualizacji oprogramowania o numerze G99**XXU1AUAC. W niedługim czasie nowa wersja powinna pojawić się również u nas. Poniżej załączam oficjalną listę zmian:

• Ulepszono wydajność aplikacji Aparat.
  • Poprawiono ogólną stabilność funkcji.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacja, o której wspomniałem w poprzedniej wiadomości, jest już dostępna dla całej serii S21 w wariancie XEO:

• Galaxy S21 Ultra 5G: G998BXXU1AUAC
  • Galaxy S21+ 5G: G996BXXU1AUAB
  • Galaxy S21 5G: G991BXXU1AUAB

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najnowsza aktualizacja AUAC wgrana do Galaxy S21 Ultra 5G 😎

Screenshot_20210127-211931_Settings.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przed chwilą wystartowała aktualizacja dla modeli Galaxy S21. W przypadku modelu S21 Ultra oprogramowanie posiada numer G998BXXU1AUB3. Aktualizacja wprowadza ulepszoną wydajność urządzenia, aplikacji Aparat oraz lutowe poprawki bezpieczeństwa.

Screenshot_20210205-164644_Software update.jpg

GvT3k
First Poster
Opcje

Taaa wystartowała ale lepiej żeby tego startu nie było. Telefon w ekspresowym tempie zżera procenty baterii. Aż dziwi mnie to jak można wypuścić taką aktualizację zaraz po premierze telefonu. Myślę, że po tej aktualizacji większość osób daruje sobie te telefony.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GvT3k, sporo użytkowników ma problem z baterią po ostatniej aktualizacji. Dosyć obszerny wątek na ten temat znajduje się w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/bateria-leci/m-p/2812047#M988

0 Like
GvT3k
First Poster
Opcje
Tak wiem,że jest ten wątek o baterii. I co z tego że jest jak to nic kompletnie nie daje. Żadna z podanych metod nie działa a wyłączanie wszystkiego w telefonie za 4 tys to chyba nie poważne. Nie po to kupuje się telefon żeby później ograniczać jego funkcje.
0 Like