Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Żółty ekran

(Temat utworzony: 01-06-2022 06:19 PM)
6404 Wyświetlenia
robi458
Journeyman
Opcje
Cześć, kilka dni temu kupiłem nowe s21fe. Niestety ekran od początku jest według mnie zbyt mocno żółty. Mam oczywiście ustawiony tryb ekranu żywy i balans bieli na max w stronę zimnych kolorów, ochrona wzroku również wyłączona. Niestety nawet pomimo tego cały ekran przy wyświetlaniu białych stron - jest po prostu żółty. Porównywałem go z dotychczasowym poco x3 pro i to chyba nie jest normalne, że na zwykłym LCD biel jest lepiej odwzorowana niż na flagowcu z amoled. Przy patrzeniu ba ekran pod wiekszym kątem oveaz staje sie biały, ale patrząc na wprost jest źle. Teoretycznie mógłbym jeszcze zwrócić telefon do sklepu i spróbować z drugim, ale niestety kupiłem go na dość dobrych warunkach więc lepszą opcją wydaje się być skorzystanie z gwarancji.. Pytanie tylko czy samsung uzna coś takiego i jak w praktyce wygląda realizacja usług gwarancyjnych ? Na jaki okres oczekiwania należy się przygotować? Czytałem coś o mobilnym serwisie na terenie Warszawy, ale jak to działa w praktyce? 
0 Like
37 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aRo83r, rozumiem. Napisz po wizycie w serwisie czy wyświetlacz został wymieniony.

0 Like
Jakubqw
Pioneer
Opcje
Mam pytanie czy w telefonie samsung s21 to normalne że ekran jak patrzę normalnie prosto na ekran jest taki lekko ciemniejszy taki żółty 
a od boku czy dołu jest normalnie, zauważyłem że nie tylko ja mam ten problem, widziałem podobne pytania.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jakubqw , Na forum będzie ciężko określić, czy jest to wada ekranu. Kolory mogą się delikatnie zmieniać w zależności od kąta, z jakiego patrzysz na wyświetlacz. Jak masz taką możliwość, to warto podejść do serwisu i tam to skonsultować

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

adix1310
Explorer
Opcje
Mam samsunga s21 fe i mam wrażenie że okran jest zżółkły, porównując z samsungiem a54 widać różnicę gdzie tam jest czyto biały, a u mnie jest taki żółty 
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, a czy nie ma Pan przypadkiem włączonej ochrony wzroku ?

Wchodzimy -> ustawienia-> wyświetlacz -> ochrona wzroku
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@adix1310 Jeżeli nie masz włączonej Ochrony wzroku, o czym wspomina W99, udaj się z telefonem do serwisu. Eksperci sprawdzą urządzenie pod kątem zgłaszanej usterki. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

aRo83r
Apprentice
Opcje
Telefon do serwisu oddałem ponad 1 tydzień temu i dziś wrócił. Jest cała lista wymienionych elementów: Ekran, płyta główna, bateria, taśma, złącze ładowania usb, tylna klapka, aparat. Na ten momen jest ogromna poprawa barwy ekranu i wcześniejsze problemy nie występują, a było ich kilka, m.in błąd aplikacji aparatu, czy tak jakby pod dużym natężeniem światła włączała sie na chwilę ochrona wzroku i ekran na kilka sekund robił się bardzo żółty, a po chwili normalny.
0 Like
O Ryszard
First Poster
Opcje

Napiszę wam co mi się przydarzyło może komuś się przyda . 

Posiadam S21 i pewnego dnia pojawił się problem z żółtym ekranem i żadne resety niczego nie zmieniały problem po resetach nadal występował ale go rozwiązałem  . 

W moim przypadku trzeba było podłączyć telefon do komputera i wejść w menu android recovery 

następnie wybrać opcję Repair apps 

Po tym zabiegu telefon działa jak nowy a obiawy typu żółty ekran to wina systemowa 

0 Like