Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Żółty ekran

(Temat utworzony: 01-06-2022 06:19 PM)
6370 Wyświetlenia
robi458
Journeyman
Opcje
Cześć, kilka dni temu kupiłem nowe s21fe. Niestety ekran od początku jest według mnie zbyt mocno żółty. Mam oczywiście ustawiony tryb ekranu żywy i balans bieli na max w stronę zimnych kolorów, ochrona wzroku również wyłączona. Niestety nawet pomimo tego cały ekran przy wyświetlaniu białych stron - jest po prostu żółty. Porównywałem go z dotychczasowym poco x3 pro i to chyba nie jest normalne, że na zwykłym LCD biel jest lepiej odwzorowana niż na flagowcu z amoled. Przy patrzeniu ba ekran pod wiekszym kątem oveaz staje sie biały, ale patrząc na wprost jest źle. Teoretycznie mógłbym jeszcze zwrócić telefon do sklepu i spróbować z drugim, ale niestety kupiłem go na dość dobrych warunkach więc lepszą opcją wydaje się być skorzystanie z gwarancji.. Pytanie tylko czy samsung uzna coś takiego i jak w praktyce wygląda realizacja usług gwarancyjnych ? Na jaki okres oczekiwania należy się przygotować? Czytałem coś o mobilnym serwisie na terenie Warszawy, ale jak to działa w praktyce? 
0 Like
37 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@robi458  Cześć

Jeżeli problem został zauważony już po pierwszym uruchomieniu to zapewne będzie wadliwy wyświetlacz i wówczas trzeba telefon zwrócić lub skorzystać z gwarancji.

Da się podesłać tutaj zdjęcie żebyśmy zobaczyli jak to wygląda?

Jeżeli chodzi o czas oczekiwania ewentualnej naprawy w serwisie to jeżeli podejdziemy z telefonem z samego rana i będą mieli na stanie wyświetlacz to do odbioru powinien być po kilku. godzinach

robi458
Journeyman
Opcje
Tak, niestety zdjęcia zrobione dość słabym telefonem więc może nie widać tego aż tak jak na żywo. Z prawej steony oczywiście s21fe, z lewej a22. Niestety a22 ma o wiele lepszą biel 😞. Czy z serwisem trzeba się jakoś wcześniej umawiać? Który na terenie Warszawy jest najszybszy/ najlepszy ?received_4893871227391674_96_1654104693.jpgreceived_342663524646361_95_1654104691.jpgreceived_532183745117660_98_1654104699.jpgreceived_5052700074848273_97_1654104695.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@robi458  Proszę bardzo, pod tym linkiem można znaleźć najbliższy autoryzowany serwis, najlepiej do niego wcześniej przedzwonić i zapytać czy mają na stanie wyświetlacz do tego modelu żeby bez potrzeby nie jeździć. 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@robi458 Witam. Faktycznie porównując te telefony to wygląda jakby cały czas S21FE miał włączona ochronę wzroku. Próbowałeś robić reset telefonu?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  użytkownik piszę że jest wyłączona

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PrzemekM Tak wiem, ale może jakiś problem z oprogramowaniem powoduje że mimo wyłączonej opcji działa jak by byla włączona?
robi458
Journeyman
Opcje
Ochrona wzroku jest wyłączona, po jej uruchomieniu jest jeszcze gorzej. Niestety wątpię, żeby to była kwestia oprogramowania z uwagi na to, że pod większym kątem kolory wyglądają ok, problem jest najwiekszy patrząc idealnie na wprost.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Oddając go do serwisu I tak pewnie zostanie wgrany nowy soft nawet przy wymianie wyświetlacza, więc w sumie nie masz nic do stracenia. Można spróbować?
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Jeśli telefon jest nowiutki to z jakiej racji do serwisu? Czym prędzej do sprzedawcy - niech wymienia telefon na nowy.
0 Like